Tekvica 7x inak. Hit jesene do kuchyne, na pleť i na ozdobu

ta3/NF
14.10.2022 06:00

Listy stromov menia farbu a vzduch je čoraz chladnejší. Jeseň dáva najavo, že je tu. Október sa považuje za najkrajší mesiac tohto obdobia, a tekvica je jednoznačne jeho symbolom. Vedeli ste však, že ju využijete nielen v kuchyni?

Tekvica 7x inak. Hit jesene do kuchyne, na pleť i na ozdobu
Profimedia

Moderný prívarok

Tradičný prívarok je asi prvá vec, ktorá sa ľuďom spojí s tekvicou. Ako deti sme prívarkom veľmi neholdovali, ako dospelí oceňujeme rýchlosť ich prípravy, rôznorodosť a plno vitamínov v jednej miske. Klasický, ktorý nám zvykli pripravovať kuchárky v školách, bol z maslovej tekvice, no pokojne môžete urobiť modernejšiu verziu a použiť tekvicu Hokkaido. Skvele sa k tomu hodí fašírka či volské oko. Ak ste vegán alebo máte intoleranciu na laktózu, nezúfajte. V obchodoch nájdete mnoho náhrad smotany a namiesto fašírky si môžete osmažiť tofu či seitan.

Lahodná polievka

Tekvica Hokkaido pochádzajúca z krajiny vychádzajúceho slnka zažíva posledné roky obrovský boom. Najviac je s ňou spájaná lahodná, krémová polievka, ktorej výraznú chuť najlepšie dosiahnete, ak si tekvicu pred varením predpečiete v rúre 10-15 minút na približne 150 stupňov. Pre zaujímavú bodku na záver, sa odporúča už do hotovej polievky pridať štipku mletej škorice.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok