Exkluzívne! Z Bratislavy by sa malo lietať priamou linkou do USA

ta3/Veronika Pancuráková; hm
6.10.2022 10:57

Slovensko zrejme bude mať priame letecké spojenie so Spojenými štátmi americkými. Pre Televíziu ta3 to exkluzívne povedal šéf Dopravného úradu Pavol Hudák. Linka by mohla byť reálna už o niekoľko mesiacov.

Z Bratislavy priamo do Spojených štátov. Nové letecké spojenie by malo vzniknúť v priebehu najbližšieho roka. Podľa informácií Televízie ta3 sa rokovania medzi slovenskou a americkou stranou už začali. Nasledovať má audit, ktorý musí vykonať Americká agentúra pre civilné letectvo. "Všetko bude teraz závisieť od toho, ako dopadne spomínaný audit. Očakávam, že by sme to mali stihnúť do jedného roka," uviedol pre ta3 predseda Dopravného úradu Pavol Hudák.

Osobná i nákladná doprava

Ako povedala štátna tajomníčka ministerstva dopravy a výstavby Katarína Bruncková (nominantka Sme rodina), linka bude mať obrovský zmysel pre podnikateľov na Slovensku a tiež pre rozvoj civilného letectva. Priame spojenie by sa nemalo týkať iba osobnej, ale aj nákladnej dopravy. 

O linke medzi Slovenskom a USA sa v minulosti diskutovalo už viackrát, no ani po takmer 30 rokoch samostatnosti sa priame letecké spojenie nepodarilo zrealizovať. "Pokusy o zriadenie priamej linky tu boli už aj v minulosti, ale nikdy neboli dotiahnuté do konca. Takže ja to považujem za naozaj veľkú vec," skonštatoval Hudák. 

"Ak by sa takáto príležitosť vyskytla, Letisko Milana Rastislava Štefánika by ju privítalo," uviedla v oficiálnej reakcii letiska hovorkyňa Veronika Hauswaldová.

O spojenie Slovenska so Spojenými štátmi prejavujú podľa Dopravného úradu dlhodobo záujem nielen slovenské podniky, ale aj viacerí leteckí dopravcovia. Práve ich ponuky rozhodnú o tom, s ktorými konkrétnymi americkými mestami by Bratislava mala mať priame letecké spojenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok