Doprava alebo Achillova päta Žilinského kraja. Ako by kandidáti na župana vyriešili vysoké ceny energií?

ta3/PG
5.10.2022 23:15

Odchod zdravotníkov zo samosprávy, efektivita budov, zlá dopravná infraštruktúra či možnosť dištančnej výučby. Aj na tieto témy si oponovali deviati z celkovo desiatich kandidátov na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja v Predvolebnej diskusii ta3. Boj o voličov sa uskutočnil v Sobášnom paláci v Bytči.

Doprava alebo Achillova päta Žilinského kraja. Ako by kandidáti na župana vyriešili vysoké ceny energií?
ta3

O kreslo žilinského župana bojuje aj František Drozd, ktorý kandiduje s podporou strany Kotbelovci – ĽSNS. "Ak budem zvolený, vytvorím krízový štáb. Mám pripravených perfektných odborníkov," povedal. Kritizoval súčasné vedenie a hospodárenie Žilinského kraja. Podľa jeho slov by v prvom rade hľadal finančné prostriedky pre zdravotníctvo a dodal, že je nevyhnutné zlepšiť transparentnosť kraja. Ako ďalej uviedol, energetickú krízu chce riešiť nadviazaním obchodných vzťahov s Ruskom. "Otočme kohútiky a bude tiecť ropa a plyn. Je to vojna Ameriky s Ruskom, nie naša," dodal na záver.

Kandidátkou na post županky je aj Andrea Starinská (nezávislá). "Bola som autorkou dvoch petícií. Prvá bola proti V3 a druhá za zrušenie spaľovne verejného odpadu," povedala pri otázke jej aktivít v rámci kraja. Ako ďalej prezradila, jej hlavnou prioritou je energetické zabezpečenie ŽSK a zastropovanie cien energií. "Myslím, že štát nám vykompenzuje finančné straty spôsobené krízou. Je však nutné viesť dialóg,vyhlásila. Zdravotníkov by podľa jej slov motivovala zvyšovaním platov a poskytovaním výhodnejšieho bývania.


Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na post šéfa Žilinskej župy si môžete pozrieť aj tu:

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok