Havrany aj mestská skládka. Budúceho primátora Liptovského Mikuláša čaká riešenie ekologických výziev

ta3/Veronika Kužmová
5.10.2022 18:52

O primátorskú stoličku mesta Liptovský Mikuláš v stredajšej Predvolebnej diskusii ta3 zabojovali traja kandidáti. Štvrtý adept na primátora, bývalý hokejový brankár Ján Laco (nezávislý), sa zo zdravotných dôvodov diskusie nezúčastnil. Slovný súboj s cieľom získať si hlasy voličov sa uskutočnil v Sobášnom paláci v Bytči.

Havrany aj mestská skládka. Budúceho primátora Liptovského Mikuláša čaká riešenie ekologických výziev
ta3

Rekonštrukcia a budovanie športovísk

"Je to pekný projekt, presne to, čo potrebuje naše mesto,“ ocenil Martaus vybudovanie atletického oválu na Nábreží Aurela Stodolu a dodal: "Treba vypracovať koncepciu na podporu všetkých odvetví športu.“ 

Cukerová k tejto téme zareagovala: "Ja by som bola opatrná v prípade nových investícií. Máme športoviská, o ktoré sa treba starať, Každé jedno športovisko si vyžaduje prevádzkové náklady, ktoré musí mesto dotovať,“ Súhlasila pritom s tým, že okrem dominantných športov v meste existujú aj športové kluby, ktoré majú širšiu členskú základňu a nie sú zo strany mesta natoľko dotované, ako niektoré iné kluby, ktoré ani zďaleka nemajú toľko členov.

Veľkým problémom je doprava

"Určite je to projekt, ktorý treba naďalej tlačiť a podporovať a vidím to ako jeden z pilierov dopravy, spoločne s cyklodopravou,“ povedal Martaus k téme prekládky železnice. 

Na otázku, prečo nedokázal počas svojho doterajšieho pôsobenia na pozícii starostu mesta uskutočniť reformy chodníkov a ciest, ako to má uvedené vo svojom programe, Blcháč odpovedal, že sa to nepodarilo kvôli blokovaniu zo strany mestského zastupiteľstva. Cukerová k téme dopravy v meste uviedla: "Prioritu budú mať cyklotrasy. Nielen na rekreačné účely, ale budeme podporovať  aj cyklotrasy ako spôsob dopravy do zamestnania.“

 "Mesto je zaseknuté v škriepkach,“ uviedol v závere Martaus. "Som presvedčený, že treba prenechať priestor alternatíve, ktorú ponúkam. Rád by som priniesol do mesta rozvojovú atmosféru, aby sa mesto posunulo ďalej,“ povedal Martus. "Mojím cieľom je opätovne zažiť mesto, kde bude primátor partnerom mestského zastupiteľstva,“ uviedla na záver Cukerová. Súčasný primátor mesta Liptovský Mikuláš v závere poukázal na to, že občanov čaká ťažká doba a "je dôležité, aby vo vedení mesta boli ľudia, ktorí majú prax."

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na post šéfa mesta Liptovský Mikuláš si môžete pozrieť aj tu:  

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok