O Púchov bojuje iba Hlas, ostatní kandidáti sú nezávislí. Riešiť musia energetickú krízu i absenciu lekárov

ta3/Veronika Kužmová
4.10.2022 23:08

Púchov by mohol zvládnuť energetickú krízu lepšie ako iné mestá. Problémom mesta je však odliv lekárov, pričom hrozí zrušenie pohotovosti pre dospelých. O post primátora Púchova sa uchádzajú piati kandidáti, štyria bez podpory politickej strany a jeden s podporou strany Hlas. Prinášame ďalšiu z Predvolebných diskusií ta3 z prostredia Trenčianskeho múzea - Župný dom.

O Púchov bojuje iba Hlas, ostatní kandidáti sú nezávislí. Riešiť musia energetickú krízu i absenciu lekárov
ta3

"Veľmi ťažká téma. Toto je presne to, čo nedokáže primátor ovplyvniť, ani keby sa roztrhal na dva kusy,“ reagoval Hvizdák k téme udržania lekárov v meste a k problematike zrušenia pohotovosti pre dospelých. "Prvý krok pri riešení tohto problému treba hľadať na vlastnom dvore,“ povedal Michalec. Poukázal pritom na to, že najväčším problémom je nedostatočné finančné ohodnotenie, pre ktoré lekári odchádzajú. Chcel by ich motivovať vyššími finančnými odmenami. Ďalším jeho riešením by bol príchod lekárov zo zahraničia. "Pôjdem na Ukrajinu, do Ruska a Bieloruska a priveziem ich odtiaľ,“ povedal Michalec. 

Aj Púchov trápi parkovanie

Pavel Crkoň poukázal na to, že v roku 2018 rozposlala primátorka Heneková vizuál parkovacieho domu, no do dnešného dňa v meste žiaden nie je. "Parkovaciu politiku treba úplne zmeniť. Všeobecne záväzné nariadenie zrušiť. Na niektorých uliciach sa pokuty udeľujú, na niektorých nie. Je to nespravodlivé, treba to celé zrušiť a začať nanovo,“ povedal Pavel Crkoň, pričom podľa neho by prvá polhodina parkovania mala byť v meste zadarmo.  

Na otázku, v čom by Cyril Crkoň nadviazal na súčasné vedenie mesta, odpovedal, že by sa naďalej venoval podpore športu, seniorov, pokračoval by v rozbehnutých projektoch a nadviazal by na uplatňované riešenia energetickej krízy. Heneková by pokračovala v rozbehnutých projektoch, spomenula autobusové nástupište a detské jasle. Hvidzák by sa venoval najmä projektu kompostárne a terénnej opatrovateľskej služby. Pre Michalca by bolo prioritou prilákanie odborníkov z rôznych oblastí do Púchova.

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na post šéfa mesta Púchov si môžete pozrieť aj tu:  

Strana 3 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok