O Púchov bojuje iba Hlas, ostatní kandidáti sú nezávislí. Riešiť musia energetickú krízu i absenciu lekárov

ta3/Veronika Kužmová
4.10.2022 23:08

Púchov by mohol zvládnuť energetickú krízu lepšie ako iné mestá. Problémom mesta je však odliv lekárov, pričom hrozí zrušenie pohotovosti pre dospelých. O post primátora Púchova sa uchádzajú piati kandidáti, štyria bez podpory politickej strany a jeden s podporou strany Hlas. Prinášame ďalšiu z Predvolebných diskusií ta3 z prostredia Trenčianskeho múzea - Župný dom.

O Púchov bojuje iba Hlas, ostatní kandidáti sú nezávislí. Riešiť musia energetickú krízu i absenciu lekárov
ta3

"Dá sa šetriť, ale nemôžete svietiť menej, než aby sa ľudia na ulici cítili bezpečne, nemôžete kúriť menej, než aby deti v škole ochoreli. Úloha mesta je v tom, aby priamou intervenciou, finančným príspevkom na energie, ľuďom pomohlo zvládnuť tie platby, ktoré budú nesmierne vysoké,“ uviedol Michalec. Ako budúci primátor by predložil návrh na príspevok na energie pre každú púchovskú rodinu vo výške 100€.

Budúcnosť nájomného bývania v Púchove

"Mesto sa zapojilo do výzvy v rámci Štátneho fondu rozvoja bývania a dotačného programu ministerstva dopravy a do konca októbra by mala byť dokončená rekonštrukcia objektov, kde majú vzniknúť nájomné byty," vyjadrila sa Heneková k problematike nedostatku miest na bývanie a k otázke, ako túto situáciu mesto rieši.

"Za dve funkčné obdobia Henekovcov sme postavili a odovzdali občanom nula bytov. Stratili sme obrovský čas, sú drahé energie, drahý stavebný materiál. Opäť ide o manažérske zlyhanie manželov Henekovcov,“ povedal k otázke nájomného bývania Pavel Crkoň, pričom obvinil súčasnú primátorku, že klame.

"Problémom výstavby v meste nie je len to, že nie sú pripravené projekty, ale aj to, že nefunguje stavebný úrad,“ okomentoval situáciu nezávislý kandidát Michalec. Na otázku, či by bolo zabezpečenie bytov pre neho po zvolení za primátora prioritou a koľko by ich bolo, Michalec uviedol, že určite áno. Odmietol však spresniť ich množstvo bez vypracovaného plánu.

Zrušená pohotovosť a chýbajúci lekári 

Medzi ďalšie témy, o ktorých sa diskutovalo, patrila kauza železničného depa a nadmerného hluku, ktorý trápil Púchovčanov, výstavba nového futbalového štadióna i zrušenie detskej pohotovosti v meste. Pavel Crkoň obvinil samosprávu, že sa nezaujíma o občanov, pričom uviedol, že bol informovaný o tom, že hrozí už aj zrušenie pohotovosti pre dospelých. Na otázku, ako by lákal lekárov, uviedol, že je dôležité ich motivovať a zaujímať sa o nich, pričom garantoval, že by dokázal udržať v meste pohotovosť pre dospelých.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok