Parkovacia politika aj veľký mestský dlh. Kandidáti na primátora Myjavy predstavili svoje riešenia

ta3/Veronika Kužmová
4.10.2022 18:34

Parkovanie v meste, poplatky za odpad, ale aj zadlženosť mesta, to sú hlavné problémy mesta Myjava, o ktorých v utorkovej popoludňajšej Predvolebnej diskusii ta3 hovorili kandidáti na post primátora mesta Myjava. Presvedčiť voličov sa pokúšali v priestoroch Trenčianskeho múzea.

Parkovacia politika aj veľký mestský dlh. Kandidáti na primátora Myjavy predstavili svoje riešenia
ta3

Zvýšenie dane z nehnuteľností 

Na otázku, či by Holič zvýšil daň z nehnuteľností odpovedal, že by chcel obyvateľov Myjavy zasiahnuť, čo najmenej. "To navýšenie nebude pre rodiny až také drastické. Ak by ale bolo na mne, bol by som radšej, keby sa tieto dane, ani poplatky za vývoz smetí nezvýšili vôbec,“ reagoval Holič. Podľa Podmajerského by zvýšenie daní predstavovalo 5 – 10 percent a to, či je to veľa alebo málo závisí od toho, o akého občana ide. Mesto Myjava podľa neho nemá momentálne na výber, iba zvýšiť poplatky. Podľa Bakoša je v prípade zvyšovania cien za vývoz odpadu jediným riešením vybudovať mestský podnik služieb. Vyriešilo by to aj zadlženosť Myjavy, keďže ako nový podnik by mohol čerpať eurofondy, ktoré Myjava momentálne čerpať nemôže.

Školy nechcú zatvárať 

"Školy ani sociálne zariadenia nezatvárať, toto sa musí za každú cenu udržať. Zatvorenie je krajné riešenie,“ povedal Podmajerský k možným opatreniam na riešenie energetickej krízy. Na otázku, kde by ako primátor šetril, Holič odpovedal, že podľa neho krízu spôsobila súčasná vláda a ako prvé by počkal na vyrozumenie z Bruselu alebo od vlády. Rovnako je však proti zatváraniu škôl. Podľa Bakoša je zbytočné hovoriť vopred o riešeniach, treba podľa neho „vedieť, kam to uteká“.

„Páni voliči ja sa ozvem, prídem, budem s vami debatovať,“ odkázal svojim voličov Bakoš. „Ak vyhrá ktorýkoľvek z nás, nebudem mu brániť, aby použil niečo z môjho programu, budem veľmi rád. Ak by som sa stal primátorom ja, môžem sľúbiť, že budem robiť v prospech ľudí a našich krásnych kopaníc,“ povedal Holič. „Mojim cieľom je využiť všetky kapacity, ľudí, spolky aj organizácie, aby sme mesto posunuli ďalej,“ odkázal voličom Podmajerský, pričom ich vyzval k aktívnej účasti na komunálnych voľbách.

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na post šéfa mesta Myjava si môžete pozrieť aj tu:  

 

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok