Robot do každej domácnosti? Musk predstavil novinku s autopilotom

ta3 Samuel Drozda
5.10.2022 06:00

Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk predstavil prototyp nového robota Bumble C a odštartoval tak konferenciu spoločnosti Tesla AI Day 2022, píše Techcrunch. Výraznou zmenou v porovnaní s vlaňajškom je, že tento rok je robot naozajstný a nie je to len muž v kostýme robota.

Robot do každej domácnosti? Musk predstavil novinku s autopilotom
Profimedia

Najzaujímavejšou časťou podujatia bol podľa médií moment, kedy spojili technológie z Tesly, konkrétne Autopilota, a vložili ich do hlavy robota. Spoločnosť uviedla, že v konštrukcii robota využíva aj svoje energetické komponenty. Okrem toho aj superpočítač z vozidiel Tesla. Robot je tiež vybavený bezdrôtovým pripojením na internet, podporou zvuku a aj hardvérovými bezpečnostnými funkciami, ktoré Tesla považuje za “dôležité pre ochranu robota aj ľudí okolo neho“.

Otázne ostáva, či to všetko spolu bude fungovať. Samozrejme, Musk si myslí, že áno. Tvrdí dokonca, že podľa jeho predstáv by mal Optimus stáť iba 20- tisíc dolárov.

Musk zdôraznil, že robota začnú vyrábať v zmenšenej a základnej vezii. “Optima začneme testovať jednoduchými pokusmi,“ vysvetlil Musk s tým, že najskôr začnú robota iba zaťažovať. “Nateraz chceme iba toľko, aby základná verzia robota dobre fungovala. Naším cieľom je najrýchlejšia cesta k užitočnému humanoidnému robotovi,“ dodal šéf Tesly.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok