Osem najväčších tragédií na slovenských cestách: Polomka, MHD Zochova i Kolíňany

ta3/Patrik Guľa
6.10.2022 00:00

Za posledných 35 rokov prišlo na slovenských cestách podľa ministerstva vnútra o život 16 725 ľudí. Tragédiu na Zochovej ulici v Bratislave spôsobil opitý vodič, v iných prípadoch boli na vine nedbanlivosť, únava, neskúsenosť či porucha vozidla. Pozreli sme sa na najtragickejšie dopravné nehody, ktoré otriasli Slovenskom.

polomka

Piešťany, 2014

Na diaľnici D1 v blízkosti Piešťan vyhasli v júni 2014 životy štyroch dievčat, ďalších 25 osôb sa zranilo. Autobus, v ktorom sa študenti gymnázia vracali z dvojdňového výletu na Orave, havaroval na ceste smerom do Bratislavy.

V autobuse sa vtedy nachádzalo 25 neplnoletých osôb a traja učitelia. Jeden z cestujúcich počas zrážky vypadol z vozidla a utrpel veľkú tržnú ranu. Riaditeľ gymnázia v momente, kedy sa dozvedel o nehode, prerušil seminár v Tatrách a okamžite vycestoval k miestu tragickej nehody. Podľa súdu vodič nevenoval riadeniu dostatočnú pozornosť. Odsúdili ho na šesť rokov väzenia s minimálnym stupňom stráženia.

Prievidza, 2017

Osem obetí si vyžiadala dopravná nehoda v okrese Prievidza medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi, keď sa mikrobus prevážajúci slovenské opatrovateľky pracujúce v Rakúsku zrazil s nákladným vozidlom. K tragédii došlo 14. októbra 2017.

V čase, kedy došlo k čelnej zrážke vozidiel, mal vodič dodávky za sebou niekoľkohodinovú jazdu bez prestávky. Príčinou nehody v tomto prípade nebol alkohol a škodu na prepravovanom náklade kamióna vyčíslili na 110-tisíc eur.

Tragédia pri Prievidzi TASR/HaZZ
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok