Pozval ich na večeru, no spravil si z nich hlavný chod. Sériový vrah Jeffrey Dahmer zavraždil 17 mužov

ta3/Alžbeta Múcsková
5.10.2022 18:00

Sériový vrah Jeffrey Dahmer pripravil o život až 17 mužov. Svoje obete zvábil k sebe domov, zdrogoval, znásilnil a uškrtil. Niektoré časti tiel následne zjedol.

Kanibal z Milwaukee, sériový vrah Jeffrey Dahmer svoje obete zdrogoval, zneužil a zjedol
Profimedia

Vraždy a obsedantné túžby

Vtedy sa jeho vraždenie rozbehlo naplno. Bol odhodlaný premeniť svoje obete na položivé bábky, ktoré by mohol sexuálne zneužívať. Medzi jeho pokusy patrilo vŕtanie dier do hláv obetí a vstrekovanie kyseliny chlorovodíkovej alebo vriacej vody do ich mozgov. Jeho experimenty však nefungovali. Susedia sa začali sťažovať na zvláštne zvuky a zápach z jeho apartmánu. "Mal som obsedantné túžby a myšlienky o kontrolovaní mojich obetí, o ich stálom posadnutí. Chcel som ich udržať pri sebe," vysvetlil Dahmer v roku 1993 svoje motivácie k činom pre americký spravodajský magazín Inside Edition.

Jednou z jeho obetí bol 14-ročný Konerak Sinthasomphone. Tomu sa dokonca podarilo ujsť. Jeffreyho susedia ho našli nahého, opitého a zdrogovaného pred bytovkou a zavolali políciu. Dahmer však presvedčil políciu, že Konerak je jeho dospelý partner, ktorý sa iba opil, a tak mu strážnici pomohli vyniesť chlapca naspäť do bytu. Tam ho Dahmer následne zavraždil. Neskôr vyšlo najavo, že Konerak bol bratom 13-ročného chlapca, za ktorého sexuálne obťažovanie dostal Jeffrey spomínanú podmienku.

V roku 1991 sa pokúsil zdrogovať, znásilniť a zavraždiť ďalšieho muža – Tracyho Edwardsa. Tracymu sa však podarilo uniknúť a na ulici stretol policajtov. Policajti následne navštívili Dahmerov byt, v ktorom našli fotky mŕtvych obetí a Jeffreyho zatkli.

Počas následnej prehliadky bytu objavila polícia odrezanú mužskú hlavu a časti tiel v chladničke, ďalšie tri odrezané hlavy na iných miestach, viac fotografií obetí. Dokopy našli policajti v byte sedem lebiek, zmrazené ľudské srdce a sud s rozloženými časťami tiel.

Jeffrey Dahmer Profimedia
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok