Pozval ich na večeru, no spravil si z nich hlavný chod. Sériový vrah Jeffrey Dahmer zavraždil 17 mužov

ta3/Alžbeta Múcsková
5.10.2022 18:00

Sériový vrah Jeffrey Dahmer pripravil o život až 17 mužov. Svoje obete zvábil k sebe domov, zdrogoval, znásilnil a uškrtil. Niektoré časti tiel následne zjedol.

Kanibal z Milwaukee, sériový vrah Jeffrey Dahmer svoje obete zdrogoval, zneužil a zjedol
Profimedia

Počas týchto rokov navštevoval vysokú školu, z ktorej ho však kvôli alkoholizmu vyhodili. Následne ho otec poslal do armády, kde sa mu sprvu darilo. V roku 1979 odišiel do Nemecka, kde fungoval ako vojenský medik. Jeho závislosť na alkohole ho však opäť pripravila o funkciu a musel sa vrátiť domov.

Istý čas žil v Ohiu u svojej starej mamy. V tom období často navštevoval gej bary a kluby, v ktorých nachádzal obete, ktoré zdrogoval a znásilnil. Dvakrát bol zatknutý za obnažovanie sa na verejnosti a dostal podmienku, no za znásilnenie nebol potrestaný. V roku 1987 vzal jednu zo svojich plánovaných obetí Stevena Tuomiho do hotela. Mal v pláne uspať ho a znásilniť, no ráno sa zobudil vedľa jeho mŕtveho tela. Z tejto vraždy však nemal žiadne spomienky a celú noc si nepamätal. Svoje prvé dve vraždy preto opisoval ako nehody. Tuomiho telo prepašoval z hotela v kufri.

Obete si fotil

Táto "nehoda" spustila vlnu vrážd. Každú obeť zlákal domov, zdrogoval, znásilnil a následne uškrtil. Taktiež si ich fotil v rôznych štádiách aktov. Počas tohto obdobia začal experimentovať s ich telami. Zachovával ich lebky a genitálie a niektoré časti konzumoval.

Jeho vraždenie prerušila polícia, keď ho zatkla za sexuálne obťažovanie a zneužitie iba 13-ročného chlapca, za čo dostal päť rokov podmienečného trestu a na rok bol zadržaný v pracovnom tábore. Po prepustení sa vrátil do Milwaukee, kde sa nasťahoval do malého bytu v chudobnej časti mesta, v ktorej bola vysoká kriminalita.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok