Podnikateľ Sabol sa bráni. Je to lož, reagoval na slová Tarabu o profite zo zálohovania

ta3
3.10.2022 12:55

Ohováral a pred stíhaním ho chráni len poslanecká imunita. Podnikateľ Ján Sabol reagoval takto v stanovisku, ktoré poskytol médiám, na slová poslanca národnej rady Tomáša Tarabu. Sabol sa preto rozhodol podať občianskoprávnu žalobu na ochranu cti a dobrého mena.

Podnikateľ Sabol sa bráni. Je to lož, reagoval na slová Tarabu o profite zo zálohovania
TASR/Jaroslav Novák

„Čo si vy myslíte, čo vy tu koho budete okydávať? Vy ste koľko zarobili na tých plastových fľašiach, čo ste to tu nastavili pre Sabola? Koľko? Prečo ste dali na neziskovku plastové fľaše, kde končí miliarda?" povedal poslanec Taraba na schôdzi národnej rady ešte vo štvrtok minulý týždeň.

Podnikateľ v stanovisku uviedol, že Tarabov výrok navodzuje dojem, že profituje na systéme zálohovania obalov nealkoholických nápojov a piva na úrovni miliardy eur ročne. "Je to nehorázna a preukázateľná lož," reagoval v stanovisku.

Taraba svojím vyjadrením podľa neho preukázal zreteľný úmysel poškodiť Sabolovo meno. "V prípade, ak si trúfne zopakovať svoj výrok aj mimo pôdy Národnej rady SR, (kde nebude chránený imunitou), bude čeliť aj trestnému oznámeniu za trestný čin ohovárania," uviedol.

Sabol v stanovisku tiež uvádza, že systém zálohovania obalov zapezpečuje nezisková organizácia, ktorú založili združenia reprezentujúce výrobcov nealkoholických nápojov a piva, a obchodné reťazce, ktoré na Slovensku predávajú nealkoholické nápoje a pivo. 

O systéme zálohovania rozhodol parlament, pripomenul Sabol. "Realitou je, že väčšina výrobcov - a aj ja osobne – sme to nevítali, nepodporovali a neiniciovali. Systém totiž významne zaťažuje obchod s našimi výrobkami a našich konečných zákazníkov, pričom ciele recyklácie sa dali splniť aj menej zaťažujúcimi spôsobmi. Zákon sme preto iba akceptovali tak, ako musíme akceptovať aj akýkoľvek iný zákon," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok