Kuffovci a Taraba nechcú hlasovať o odvolávaní Matoviča. Kremský vylúčil, že sa s nimi hnutie OĽANO dohodlo

ta3/Patrik Guľa
2.10.2022 13:19

Kuffovci a Tomáš Taraba nechcú hlasovať o odvolávaní Igora Matoviča z funkcie ministra financií. Koaličný poslanec Peter Kremský (OĽANO) v rozhovore pre ta3 povedal, že nevie o žiadnej dohode medzi hnutím OĽANO a "tarabovcami". Uviedol aj to, že médiá na Slovensku by mali spustiť samoočisťovací proces.

Všetko nasvedčuje tomu, že pri odvolávaní ministra financií Igora Matoviča budú rozhodujúce hlasy Kuffovcov a Tomáša Tarabu, ktorí sa však hlasovania nechcú zúčastniť. Uzavreli ste s nimi dohodu o tom, aby nehlasovali za odvolanie Matoviča?

Neviem o takej dohode.


Igor Matovič kritizoval novinárov za "šírenie lží". Na vašom Facebooku ste na jednej strane s jeho tvrdením nesúhlasili a uviedli ste, že "zašiel priďaleko", na druhej strane ste však napísali, že vás "mrzí, ak médiá robia politiku a neinformujú vyvážene a férovo." Mali ste na mysli nejaký konkrétny prípad? 

Nemal som na mysli konkrétny prípad. Tých prípadov je veľa a nechcem ich rozoberať. Nie je mojou úlohou, aby som recenzoval prácu médií. Myslím si, že je to téma, ktorej by sa mali médiá venovať v samoočisťovacom procese. Je to veľmi dôležité pre slobodu žurnalistiky na Slovensku. Pre mňa, ako bývalého novinára, je to špeciálne dôležité.


Dvakrát bol predložený návrh na úpravu paragrafu 363. V oboch prípadoch hnutie Sme rodina nepodporila tento návrh. Prečo to váš koaličný partner nechce podporiť?

Majú na to taký názor, že to nie je potrebné meniť. Na to sa treba opýtať hnutia Sme rodina. Myslím si, že je to relevantný názor a majú na to právo. 


Aké zrkadlo to nastavuje koalícii, keď nie je pri hlasovaniach jednotná?

Ľudia nie sú gombíčky, ktoré možno nejako naprogramovať a nastaviť. Majú rôzne názory a majú na to právo. Mňa to mrzí, ak niekto nesúhlasí s mojím názorom, alebo sa mu nedá niečo vysvetliť. Musím s tým žiť. Myslím si, že je dobré, ak ľudia majú právo na vlastný názor. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok