Kyjev vraj dosiahol úspechy v oblasti Chersonu, ukrajinská armáda správy nepotvrdila

ta3 ČTK
3.10.2022 12:22

Ukrajinské ozbrojené sily dosiahli určité prelomy v Chersonskej oblasti a ovládli niektoré obce. Podľa agentúry Reuters to dnes v ruskej televízii povedal Moskvou dosadený predstaviteľ tohto ukrajinského regiónu Volodymyr (Vladimir) Saldo. Chersonská oblasť je jedným zo štyroch regiónov, ktorý sčasti okupujú ruské invázne sily a ktorých anexiu ruský prezident Vladimír Putin ohlásil minulý týždeň.

Kyjev vraj dosiahol úspechy v oblasti Chersonu, ukrajinská armáda správy nepotvrdila
TASR/AP

"Je to napäté, povedzme to takto," uviedol v ruskej štátnej televízii Saldo, ktorého ruské úrady dosadili do vedenia okupovanej Chersonskej oblasti. Ten a ďalší traja predstavitelia Ruskom okupovaných ukrajinských regiónov v piatok s ruským prezidentom Vladimirom Putinom podpísali v Moskve zmluvy o pripojení štyroch ukrajinských regiónov k Ruskej federácii, čím začal ruský pokus o formálnu anexiu ukrajinských území. Kyjev a Západ ju odmietajú uznať a označujú ju za nelegálnu.

Poddbné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu ako to o vývoji bojov na juhu Ukrajiny nemožno bezprostredne nezávisle overiť.

Ak sa správy o ukrajinskom postupe potvrdia, bude to znamenať, že Moskva musela ustúpiť z tohto ukrajinského územia len niekoľko dní po tom, čo ohlásila jeho pripojenie k Rusku. Ukrajinský postup pozdĺž Dnepra by mohol uväzniť tisíce ruských vojakov, poznamenal Reuters. Ukrajinské ozbrojené sily podľa neho zničili hlavné prechody na tomto širokom toku.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok