Moskva zaútočila na mesto Záporožie. Raketový útok zničil rodinné domy aj infraštruktúru

ta3 ČTK
3.10.2022 09:13

Ruská armáda v noci na pondelok podľa Ukrajincov podnikla raketové útoky na mesto Záporožie. Údaje o materiálnych škodách a počtoch obetí sa upresňujú, informoval gubernátor Záporožskej oblasti Oleksandr Staruch.

Moskva zaútočila na mesto Záporožie. Raketový útok zničil rodinné domy aj infraštruktúru
Twitter/NEXTA

Ruské útoky v nedeľu zničili okrem iného desať domov v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, oznámil tamojší gubernátor. Ukrajinská armáda hlási oslobodenie dediny Torske neďaleko nedávno oslobodeného strategického mesta Lyman v Doneckej oblasti. Staruch varoval, že hrozia opakované útoky na Záporožie. Hovorca mesta Anatolij Kurtev uviedol, že bola zničená infraštruktúra mesta a že sú obeťou.

Na Záporožie útočia ruské jednotky dlhodobo. Najhorší bol raketový útok z 30. septembra na civilný humanitárny konvoj na ceste zo Záporožia. Zahynulo 31 ľudí a 88 bolo zranených.

Ruské ostreľovanie ničilo domy a infraštruktúru aj v Sumskej oblasti. Jej guvernér Dmytro Žyvyckyj na sociálnej sieti telegram v nedeľu večer uviedol, že ruské sily udreli na obce Junakivka a Chotin najmenej 56-krát. Výsledkom je vážne poškodenie desiatich domov a miestnej školy. Zničené boli aj elektrické vedenie, prívody plynu, vodárenská veža a trafostanica. Pri útoku nikto nezomrel.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok