Hegerovi diktuje názory Matovič, preto musí odísť, myslí si Raši. Hlas odmieta vládu s OĽANO i Kotlebovcami

ta3/Patrik Guľa
2.10.2022 17:11

Odvolanie ministra financií by bolo podľa Richarda Rašiho (Hlas) prvým krokom k predčasným voľbám, po ktorých by sa lídrom vlády mohol stať Peter Pellegrini. Na otázku, či si myslí, že premiér Heger je ovplyvňovaný Igorom Matovičom odpovedal, že je presvedčený o tom, že Matovič Hegerovi diktuje názory.

Hegerovi diktuje názory Matovič, preto musí odísť, myslí si Raši. Hlas odmieta vládu s OĽANO i Kotlebovcami
ta3

Strana Smer by zrušila sankcie uvalené na Rusko. Ak by to rozhodnutie bolo na vás, ako by ste sa zachovali pri otázke týchto sankcií?

Neviem, čo strana Smer sankciami myslí. Pre nás je podstatné to, aby, keď sú sankcie uvalené, aby boli také riešenia, ktoré Slovensku zabezpečia aj ropu, aj plyn a za nezmenené ceny. Tým chcem povedať, že keď sme boli ako Slovensko za sankcie, lebo sme boli v Európskej únii, teraz máme myslieť na to, aby na sankcie netrpeli obyvatelia Slovenskej republiky, pretože oni za to naozaj nemôžu. Tak ako mnohé iné krajiny, keď urobia A, urobia sankciu, urobia aj B, pomôžu obyvateľom svojho štátu. Slovensko bolo na čele sankcií, ale je posledné v pomoci obyvateľom a firmám.

Podľa posledného prieskumu agentúry FOCUS by Hlas voľby vyhral. Čo podľa vás stojí za týmto výsledkom?

Silný líder, skúsenosti, riešenie problémov a silná sociálnodemokratická orientácia. Zároveň silné expertné tímy, ktoré za nami sú a keď predkladáme zákony, tie vždy reflektujú akútnu situáciu. Čiže napriek tomu, že sme politici, prinášame riešenia, ľudia to vidia a aj preto chcú, verím že chcú, že sa nie len Hlas, ale aj Peter Pelegrinni, stanú lídrom budúcej vlády.

Ak by ste teda voľby vyhrali a mali by ste za úlohu zostaviť vládu, viete niekoho vylúčiť, s kým by ste si určite nevedeli predstaviť budúcu spoluprácu?

K dnešnému dňu určite vylučujeme OĽANO a ĽSNS. Či k tomu pribudne niekto iný, to sa ukáže podľa hodnotového nastavenia a podľa cieľov, čo strany chcú pre občanov Slovenska ponúknuť.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok