Odvolávanie Matoviča bude jednoduché, je to jediné riešenie, myslí si Raši. Podľa Kremského ide o zbytočné divadlo

ta3
2.10.2022 13:54

Odvolanie ministra financií Matoviča si podľa Richarda Rašiho (Hlas-SD) želá veľká väčšina Slovákov. Prebehne vraj jednoducho, no závisí od postoja ostatných poslancov, predovšetkým členov strany Republika. Peter Kremský (OĽANO) si myslí, že odvolávania sú zbytočným divadlom, ktoré bráni poslancom v práci a v prijímaní opatrení, ktoré by pomohli občanom zvládať aktuálne krízy. Raši a Kremský boli hosťami relácie ta3 V politike.

V úvode relácie sa pozornosť sústredila na sobotňajší snem strany Hlas, pričom Richard Raši uviedol, že bol naozaj veľkolepý a zúčastnilo sa ho viac ako 700 delegátov. Na otázku, koľko stála realizácia takéhoto snemu uviedol, že to stále nevie presne. „Niekoľko desaťtisíc eur to bude, v najbližších dňoch to bude presne do eura zverejnené,“ odpovedal Raši.

Jednou z diskutovaných otázok bolo aj plánované odvolávanie ministra financií Igora Matoviča. Podľa Rašiho bude odvolávanie jednoduché. „Buď si poslanci oblečú dresy za jeho odvolávanie a urobia to, čo celé Slovensko očakáva, alebo si oblečú dresy koaličné a podporia koalíciu a možno vytvoria novú koaličnú vládu. Je to otázka na poslancov, ktorí prišli do parlamentu na kandidátke strany ĽSNS,“ uviedol poslanec za stranu Hlas. „Som presvedčený, že jediným riešením na to, aby Slovensko vyšlo z krízy je odvolať Igora Matoviča. On je naozaj tým, čo Slovensku najviac škodí,“ myslí si Raši.

Na otázku, či Kremského teší, že Tarabovci budú skôr na ich strane, odpovedal, že mu je ťažko komentovať špekulácie a obchodovanie medzi SaS, Tarabovcami, Hlasom, resp. ďalšími stranami. „Keď sa niečo takéto deje, je to ich vec, robia si nejakú vizitku, my to komentovať nebudeme,“ uviedol ako zástupca strany OĽANO.

„Podľa mňa nebude, podľa mňa na to opozícia nemá dosť hlasov. Ja si myslím, že toto celé je také divadlo, taká hra,“ odpovedal Kremský na otázku, či bude odvolávanie ministra financií úspešné. Komentoval, že odvolávania, ktoré sa momentálne uskutočňujú v parlamente, zdržujú prácu poslancov. „Je to zbytočné zdržovanie, zbytočné otravovanie občanov tejto krajiny v takýchto ťažkých časoch politickými šarvátkami a naťahovačkami, ktoré nikam nevedú. Nerozumiem, na čo je to dobré,“ povedal Kremský.

Raši reagoval, že odvolávanie trvá dva dni, zatiaľ čo vláda nerobila nič dva mesiace. Raši obvinil koalíciu, že nepodporuje opozičné návrhy, pričom Kremský reagoval, že to nie je pravda, že oni hlasujú za zmysluplné návrhy a že je rozdiel podporiť návrhy koalície a tie návrhy, ktoré navrhla konkrétne strana Hlas.

V rámci diskusie padla aj otázka smerom k poslancovi Kremskému o tom, že by sa mal stať novým ministrom financií. „To počujem teraz prvý raz. Ja o tom nič neviem“, reagoval Kremský. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok