Chaos a násilnosti v Indonézii. Počet obetí tragédie po futbalovom zápase prekročil hranicu 120, sú medzi nimi aj deti

ta3 ČTK TASR
2.10.2022 07:47

Najmenej 32 detí zahynulo pri tlačenici na futbalovom štadióne v Indonézii, ktorá si vyžiadala celkovo 125 obetí na životoch. V pondelok to oznámil predstaviteľ indonézskeho ministerstva pre posilnenie postavenia žien a ochranu detí. Informuje podľa správy agentúry AFP.

Chaos a násilnosti v Indonézii. Počet obetí tragédie po futbalovom zápase prekročil hranicu 120, sú medzi nimi aj deti
Twitter/AFP News Agency

Strety vypukli na konci zápasu medzi celkami Arema FC a Persebaya Surabaya, ktorý vyhrali hostia 3:2. Policajti sa davy ľudí snažili vyhnať z hracej plochy, zatiaľ čo ďalší fanúšikovia na policajtov hádzali rôzne predmety.

Podľa ministra pre bezpečnostné záležitosti Mohammada Mahfuda bola kapacita štadióna preplnená. Predaných bolo na 42.000 vstupeniek, hoci kapacita je 38.000 ľudí.

Násilnosti sa podľa záberov zo sociálnych sietí odohrávali aj pred štadiónom, na ulici sú na fotografiách vidieť obhorené policajné autá. Podľa polície bolo zničených najmenej päť vozidiel.

Tragédia v Malangu je podľa dostupných informácií jedným z najhorších nešťastí na futbalovom štadióne vo svete. Najviac obetí si vyžiadali strety fanúšikov v peruánskej metropole Lime po stretnutí olympijskej kvalifikácie Peru – Argentína v máji 1964, kedy zomrelo 328 ľudí a na päťsto ďalších utrpelo zranenie. Vlani na štadióne v Akkre v Ghane prišlo o život 127 fanúšikov a miestnu políciu a úrady na ostrove Jáva.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok