Z vojenského letiska Beľbek na Kryme hlásia silný požiar a výbuchy

TA3 TASR
1.10.2022 18:49

V oblasti vojenského letiska Beľbek na Krymskom polostrove došlo v sobotu k silnému požiaru a niekoľkým výbuchom, informovala na svojom webe britská stanica BBC s odvolaním sa na gubernátora Ruskom anektovaného mesta Sevastopol Michaila Razvozžajeva.

Z vojenského letiska Beľbek na Kryme hlásia silný požiar a výbuchy
Twitter/NEXTA

Vojenské letisko Beľbek sa nachádza v blízkosti Sevastopola. Ruskom dosadený Razvozžajev uviedol, že na letisku Beľbek došlo k "mimoriadnej situácii" a vyzval obyvateľstvo, aby zachovalo pokoj. 

S odvolaním sa na záchranárov Razvozžajev na margo incidentu vysvetľoval, že "lietadlo počas pristávania zišlo z dráhy a začalo horieť."

Reakcie na túto udalosť na sociálnych sieťach sa rôznia: kým časť diskutérov sa prikláňa k Razvozžajevovej verzii, iní ju spájajú s dianím na bojiskách Ukrajiny, kde v sobotu odišlo k ústupu ruských jednotiek z mesta Lyman v Doneckej oblasti.  

Krymský polostrov Rusko anektovalo v roku 2014 po kontroverznom referende o jeho pripojení k subjektom Ruskej federácie. Ukrajina ho považuje za svoje dočasne okupované územie a má v pláne získať nad ním plnú kontrolu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok