Rusko zabíja civilistov, o ktorých teraz tvrdí, že sú jeho občania, uviedla Británia

TA3 TASR
1.10.2022 15:36

Rusko na Ukrajine zabíja ľudí, o ktorých najnovšie tvrdí, že sú jeho vlastní občania, uviedlo v sobotu britské ministerstvo obrany. Informoval denník The Guardian. Ruská stratégia expanzie podľa britského rezortu obrany vyústila do "zabíjania civilistov, o ktorých teraz tvrdí, že sú to jeho vlastní občania".

Rusko zabíja civilistov, o ktorých teraz tvrdí, že sú jeho občania, uviedla Británia
TASR/AP

Poslednú správu vychádzajúcu z poznatkov britských tajných služieb zverejnili v sobotu v ranných hodinách po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin v piatok podpísal anexiu štyroch ukrajinských oblastí. Ide tak o najrozsiahlejšie násilné zabratie územia krajiny v Európe od čias druhej svetovej vojny, pripomína britský denník.

Britské ministerstvo obrany uviedlo, že Rusko vynakladá "strategicky cenné vojenské prostriedky" v snahe získať taktickú výhodu.  

Ako dodalo, Moskva v piatok "takmer určite" zasiahla civilný humanitárny konvoj pri meste Záporožie, čo si podľa miestnych médií vyžiadalo najmenej 25 mŕtvych a viac než 50 zranených civilistov.

Britský rezort obrany od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu denne zverejňuje informácie o priebehu vojny s odvolaním sa na poznatky britských tajných služieb. Moskva v tejto súvislosti vyčíta Londýnu cielenú dezinformačnú kampaň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok