Hurikán Ian v Spojených štátoch si vyžiadal najmenej 80 obetí

ta3 TASR
1.10.2022 07:43

Počet obetí ničivého hurikánu Ian v Spojených štátoch stúpol na najmenej 80. Prevažná väčšina je z amerického štátu Florida, vyplýva z oznámení miestnych predstaviteľov, o ktorých informovali denník New York Times a televízie CBS a CNN.

Hurikán Ian v Spojených štátoch si vyžiadal najmenej 80 obetí
TASR/AP

Jeho "neškodné ale mokré" zvyšky zažili dnes ráno obyvatelia štátu Virgnia, píše agentúra Reuters. Stály vietor dosahuje rýchlosť maximálne 24 kilometrov za hodinu, v nárazoch potom 40, ukazujú dáta amerického Národného centra pre hurikány. Ian teraz mieri po trajektórii takmer kolmej na americké východné pobrežie zhruba 200 kilometrov južne od hlavného mesta Washingtonu, kde sa vráti nad Atlantický oceán.

Najväčšie škody spôsobil hurikán na Floride. Tamojšie úrady hovoria o mesiacoch až rokoch opráv a budovania, kým sa mestá zasiahnuté búrkou vrátia do pôvodnej podoby. Podľa analytickej spoločnosti CoreLogic citovanej CNN spôsobil Ian na Floride škody vo výške 47 miliárd dolárov (1,17 bilióna korún) na poistenom majetku. Pokiaľ sa číslo potvrdí, stane sa búrka z tohto pohľadu najničivejšia v histórii Floridy.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok