Putin prisľúbil hájiť anektované ukrajinské územia: Za nami je pravda, za nami je Rusko!

ta3 ČTK
30.9.2022 18:02

Ruský prezident Vladimír Putin v piatok v Kremli pred zrakmi členov ruskej vládnucej elity sľúbil hájiť anektované ukrajinské územia, predstavujúce asi 15 percent rozlohy susednej krajiny, "všetkými dostupnými prostriedkami".

Slovenskí politici kritizujú Putinov krok na sociálnych sieťach. Obete si želajú mier, napísal úrad vlády
TASR/AP

Za tradičné hodnoty

Ruský vodca obvinil "Anglosasov" aj z diverzie plynovodov Nord Stream, ktoré majú prepravovať po dne Baltského mora zemný plyn z Ruska do Nemecka.

Na Západe sú podľa ruského vodcu odmietané tradičné hodnoty, náboženské a rodinné. Prezident sa ironicky pýtal spoluobčanov, či si želajú namiesto otca a matky mať „rodičia č. 1“ a „rodičia č. 2“ a výučbu „zvráteností“ v školách. "Pre nás je to neprijateľné. My máme svoju inú budúcnosť," zdôraznil. Na Západe je podľa neho zavrhovaný človek a vzývaný satanizmus.

Putin apeloval na zomknutie ruskej spoločnosti. "Bojujeme dnes za to, aby nikomu ani nenapadlo, že Rusko, náš národ, náš jazyk, našu kultúru možno vyškrtnúť z dejín. Teraz potrebujeme konsolidáciu celej spoločnosti."

„Bojujeme za spravodlivú a slobodnú cestu, a to predovšetkým pre nás samotných, pre Rusko. Za to, aby diktatúra a despócia navždy zostali minulosťou. Som presvedčený, že krajiny a národy chápu, že politika postavená výlučne na potláčaní iných kultúr a národov, je v podstate zločinná a že musíme obrátiť túto hanebnú stránku," povedal.

Zlomenie západnej hegemónie je podľa ruského prezidenta "nezvratné". "Znovu zopakujem, že už to nebude, čo to bývalo. Bojisko, na ktoré nás pozval osud a dejiny, je bojiskom za náš národ, za veľké historické Rusko," vyhlásil.

"Za nami je pravda, za nami je Rusko!" zdôraznil Putin na záver prejavu, po ktorom nasledovalo podpísanie zmlúv o pripojení štyroch spomínaných ukrajinských regiónov k Rusku.

Prezident teraz odošle dokumenty ústavnému súdu a pokiaľ súd nevznesie výhrady, následne parlamentu. V prípade Krymu, ktorý Rusko anektovalo na jar 2014, zabrala ratifikácia tri dni, pripomenula televízia Rossija 24.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok