Parkovací dom či zeleň? Pri riešení problémov mestskej časti Košice - Nad jazerom sa kandidáti rozchádzajú

ta3/PG
29.9.2022 19:48

Výstavba Slaneckej cesty, budovanie parkovacích miest, znečistené jazero či nebezpečenstvo schátranej budovy a nárast kompetencií starostu boli témami siedmej zo série Predvolebných diskusií ta3 na post starostu mestskej časti Košice - Nad jazerom. V historickom župnom dome Východoslovenskej galérie v Košiciach sa súboja o voličov zúčastnilo všetkých päť kandidátov.

Parkovací dom či zeleň? Pri riešení problémov mestskej časti Košice - Nad jazerom sa kandidáti rozchádzajú
ta3

Moderné parkoviská

Bez podpory politickej strany kandiduje prednosta košického okresného úradu a IT manažér Martin Seman. Podľa neho sú obyvatelia Košíc pravidelne informovaní, ale nie o Slaneckej ceste. Myslí si, že by sa mali vybudovať podzemné parkovacie domy so zelenou strechou. "Zaveďme senzory na parkoviskách a aplikáciu, ktorá zefektívni hľadanie parkovacieho miesta. Buďme moderní," vyzval. Kritizoval tiež neskoré riešenie znečisteného jazera súčasnej starostky. "Musíme zamestnať ľudí okolo jazera, ktorí by dohliadali na dodržiavanie zákona," povedal.

Ako ďalej uviedol, v schátranej budove bývalého mäsokombinátu je možné vybudovať nájomné byty. Podľa jeho slov je však nutné nájsť investora. V súvislosti s energetickou krízou vníma ako riešenie zaviesť čiastočnú prácu z domu. "Chcem znížiť počet mestských častí. Treba ale komunikovať s občanmi, nič nerobiť bez nich," povedal Seman. Súhlasil s myšlienkou väčších kompetencií starostu, čo by podľa jeho slov zefektívnilo prácu. "Príďte voliť, vy rozhodnete o budúcnosti nášho krásneho sídliska. Chcem ho posunúť na moderné a krásne miesto pre život,prihovoril sa k voličom.

Celú diskusiu s kandidátmi na starostu mestskej časti Košice - Nad jazerom si môžete pozrieť nižšie.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok