Parkovací dom či zeleň? Pri riešení problémov mestskej časti Košice - Nad jazerom sa kandidáti rozchádzajú

ta3/PG
29.9.2022 19:48

Výstavba Slaneckej cesty, budovanie parkovacích miest, znečistené jazero či nebezpečenstvo schátranej budovy a nárast kompetencií starostu boli témami siedmej zo série Predvolebných diskusií ta3 na post starostu mestskej časti Košice - Nad jazerom. V historickom župnom dome Východoslovenskej galérie v Košiciach sa súboja o voličov zúčastnilo všetkých päť kandidátov.

Parkovací dom či zeleň? Pri riešení problémov mestskej časti Košice - Nad jazerom sa kandidáti rozchádzajú
ta3

Po sankciách exekútor

Kandidátkou, ktorá prejavila záujem o post starostky košickej mestskej časti, je právnička Anna Jenčová. Nezávislá kandidátka pri rekonštrukcii Slaneckej cesty povedala, že tam zlyhalo viacero faktorov. "Za osem rokov sa tam nič neudialo, ničia sa nám tým vnútorné cesty. Pri týchto cenách sa modlime, aby to mesto utiahlo," uviedla. Slanecká cesta je podľa jej slov problém celých Košíc. Ako riešenie problémov s parkovaním vidí zavedenie vodorovných parkovacích miest. "Aj keď sa budujú parkovacie miesta, stále ich časom bude nedostatok," vyjadrila svoje znepokojenie.

Ako uviedla, obec musí pokutovať neprispôsobivých občanov, ktorí znečisťujú jazero. "Ak to nepomôže, príde exekútor," vyhlásila. Myslí si, že účasť obyvateľov obce na projektoch je dobrý nápad. Podľa jej slov je potrebné zaviesť viac kompetencií pre starostu. "Ponúkam odbornosť, skúsenosť, rozhodnosť, zodpovednosť, bazény na jazere a zodpovednú prácu," oslovila na záver voličov.

Kľúčik od miešačky

Záujem o znovuzvolenie do kresla starostky mestskej časti Košice - Nad jazerom prejavila Lenka Kovačevičová, ktorá kandiduje za stranu Starostovia a nezávislí kandidáti. Súčasná starostka upozorňuje, že prichádza ťažké obdobie, na ktoré sa podľa jej slov je nutné pripraviť. "Kľúčik od miešačky nedrží mestská časť, ale Košice. Električky by mali byť počas výstavby bezplatné, aby sa doprava odľahčila. Práce sa pohli," uviedla k téme opravy Slaneckej cesty.

Kovačevičová ďalej povedala, že plánuje budovať nové parkovacie miesta, ktoré budú posledné v rámci statickej dopravy. "Naša parkovacia politika tu úplne zastala. Mesto Košice sa tým musí zaoberať a budovať záchytné parkoviská. Je to nepopulárna téma a mesto to začalo zašívať pod koberec," zamyslela sa. Slušní ľudia pri jazere podľa nej nemôžu byť diskriminovaní, a ako ďalej uviedla, potrestaní by mali byť vinníci znečistenia. V prípade znovuzvolenia plánuje pokračovať v participácii občanov na obecných projektoch. Myslí si, že mesto Košice potrebuje znížiť počet mestských častí. "Srdečne vás pozývam k voľbám," dodala na záver. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok