Čierna diera financií i dominanta IT. Boli by kandidáti na košického župana za uhoľné prázdniny?

ta3/PG
28.9.2022 22:59

Riešenia energetickej krízy, možné uhoľné prázdniny, transparentnosť investícií či obnova turizmu a nízky počet zdravotníkov. Na tieto témy diskutovali piati z celkovo 12 kandidátov na post predsedu Košického samosprávneho kraja. Debata sa uskutočnila v historickom župnom dome Východoslovenskej galérie v Košiciach a bola šiestou zo série Predvolebných diskusií ta3.

Čierna diera financií i dominanta IT. Boli by kandidáti na košického župana za uhoľné prázdniny?
ta3

Odvážne projekty

Predvolebnej diskusie ta3 sa zúčastnil aj Rastislav Trnka s podporou politických subjektov KDH, Aliancia, Starostovia a nezávislí kandidáti, Šanca a DS. Súčasný predseda Košického kraja vidí riešenie blížiacej sa krízy v znížení energetickej náročnosti budov. "Chceme dosiahnuť energetickú nezávislosť organizácií KSK. Plánujeme vybudovať geotermálny vrt," povedal na úvod. Vzdelávanie je podľa jeho slov priorita kraja. Myslí si, že zatváranie škôl zhorší kvalitu vzdelávania a vyzval, aby to kraj po skúsenostiach z pandémie nedopustil.

V reakcii na kritiku Suju uviedol, že kraj je maximálne transparentný a efektívne využíva svoje financie a dotácie. Podľa neho by hekerský útok zasiahol akúkoľvek krajinu či organizáciu. "Nie je vina na našej strane, že máme slabú kybernetickú zabezpečenosť," konštatoval. Projekty turizmu sú podľa jeho slov odvážne a majú potenciál. Ako uviedol, investície v týchto projektoch sú reálne a treba ich dotiahnuť do konca. "Chcem tieto investície zabezpečiť a posunúť tým regionálny rozvoj,prezradil. Trnka na záver dodal, že bude rád, ak opäť dostane dôveru občanov. "Spoločne sa presuňme cez krízy, pusťme sa do odvážnych projektov. To všetko si zaslúžite," prihovoril sa voličom. 

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na košického župana si môžete pozrieť nižšie.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok