Výbuch bytovky či nevyužité eurofondy. Ako by riešili kandidáti na post primátora Prešova energetickú krízu?

ta3/PG
27.9.2022 22:56

Riešenia energetickej krízy, nekonečný príbeh s futbalovým či zimným štadiónom, využívanie finančných zdrojov, nedokončené projekty a členstvo poslancov v dozorných i správnych radách. Nielen o tom bola Predvolebná diskusia ta3 v historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove, na ktorej sa zúčastnilo sedem z celkovo 12 kandidátov na post primátora mesta Prešov.

Výbuch bytovky či nevyužité eurofondy. Ako by riešili kandidáti na post primátora Prešova energetickú krízu?
ta3

Tragédia s pochybnosťami

Ďalším kandidátom na primátora Prešova je právnik a poslanec mestského zastupiteľstva Martin Estočák. Kandiduje bez podpory politickej strany. "Pokiaľ sa v meste bude hospodáriť efektívne a budú odborníci, môžeme minimalizovať škody energetickej krízy," uviedol. Ďalej si myslí, že o zatváraní škôl pre vysoké ceny energií musí rozhodnúť ministerstvo školstva, dodal však, že to nie je dobré riešenie. 

Podľa jeho slov výbuch bytovky v Prešove bola veľká tragédia, ale cena búracích prác vyvoláva pochybnosti. "Nedôverujem orgánom činným v trestnom konaní, tento prípad by sa mal prešetriť znova," vyhlásil. Ako uviedol, Prešov by mal mať istú koncepciu športu a dozorné či správne rady bez poslancov. "Ak by sa v meste nepolitikárčilo, mali by sme peniaze na všetko," dodal. Prezradil, že chce zriadiť odbornú radu, pretože on sám nie je odborník.

Posledným z kandidátov, ktorý bol pozvaný do diskusie, je kreatívny manažér, pedagóg a fotograf Ján Štovka. Ten na Predvolebnú diskusiu ta3 neprišiel a za neúčasť sa ospravedlnil.

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na post primátora mesta Prešov si môžete pozrieť nižšie.

Strana 4 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok