Mercedes-AMG SL disponuje v základnej verzii štvorvalcovým motorom. Aký výkon dosahuje?

TA3/SZ
27.9.2022 11:00

Štýlový kabriolet od Mercedesu dostane okrem osemvalcu, ktorý nájdeme vo vrcholných verziách aj menší, no stále výkonný agregát. Na aký výkon sa môžu zákazníci tešiť?

Mercedes-AMG SL disponuje v základnej verzii štvorvalcovým motorom. Aký výkon dosahuje?
Mercedes

Vrchol ponuky modelu SL s označením 63 AMG dostal pod prednú kapotu plnotučný štvorlitrový osemvalec s výkonom vyše 500 konských síl. Niektorým zákazníkom však môže postačovať menší, no stále výkonný agregát. Mercedes teda zaradil do ponuky tejto novinky model s označením 43 AMG, ktorý disponuje okrem menších dizajnových úprav aj menším, štvorvalcovým motorom. Čo sa týka dizajnových úprav, podľa ktorých novinku spoznáte, tak si môžte všimnúť drobné zmeny na prednom a zadnom nárazníku. Hlavným poznávacím znakom tejto verzie bude štvorica okrúhlych koncoviek výfukového systému. Osemvalce majú rovnako štyri koncovky, no s hranatým dizajnom.

Najväčšie zmeny sa však diali pod dlhou prednou kapotou. V tomto prípade tu nájdeme dvojlitrový štvorvalec pôvodom z modelu A45, ktorý bol v tomto prípade uložený pozdĺžne a dostal turbodúchadlo s elektrickým pohonom, a taktiež pohonom výfukovými plynmi. Toto riešenie pomáha eliminovať turbodieru a poskytuje tak okamžitú odozvu na stlačenie plynového pedálu. Agregát dosahuje maximálny výkon na úrovni 381 konských síl a 480 Nm krútiaceho momentu. Auto disponuje aj štartér generátorom, ktorý na okamih pridá dalších 14 konských síl.


Mercedes Mercedes

Motor je spriahnutý s 9 stupňovou automatickou prevodovkou. Zrýchlenie vďaka tejto kombinácii pohonu zvláda nové SL43 z 0-100 km/h za krátkych 4.9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 275 km/h. Tento model tak môže byť ideálnym nástrojom na letné výlety a vďaka príplatkovému samosvornému diferenciálu, ktorý ešte vylepší jazdné vlastnosti môže byť SL 43 ideálnym auto aj na brázdenie okresných ciest, ktoré si mimoriadne užijete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok