Mercedes oslavuje výročie založenia divízie AMG špeciálnou triedou G

TA3/SZ
26.9.2022 18:30

Športové oddelenie AMG patriace pod Mercedes oslavuje 55. výročie od svojho založenia. Značka si pri tejto príležitosti pripravila špeciálnu edíciu Mercedesu G

Mercedes oslavuje výročie založenia divízie AMG špeciálnou triedou G
Mercedes

Najnovšia edícia oslavujúca výročie založenia športovej divízie AMG prináša v zásade len dizajnové zmeny. Tešiť sa môžme napríklad na dve rôzne varianty lakovania karosérie. Na výber bude prevedenie v matnej bielej a čiernej farbe. Poznávacím prvkom edície bude aj polep s logom AMG v dolnej časti dverí. Ďalším dôležitým dizajnovým prvkom sú špecifické 22 palcové disky kolies. Chýbať nemôže ani rezervné koleso umiestnené na kufrových dverách. Tento prvok je s Mercedesom G spätý už od samého začiatku.


Mercedes Mercedes

Interiér sa značka rozhodla zahaliť do čierno červeného, koženého čalúnenia, ktoré pôsobí vcelku vkusne a luxusne. Športový AMG volant je rovnako ako koberčeky vybavený plaketou a nápisom odkazujúcim na výročnú edíciu Edition 55. Pod kapotou sme sa zmien nedočkali. Nájdeme tu dvakrát preplňovaný osemvalec s objemom štyri litre, ktorý produkuje maximálny výkon 580 konských síl a 850 Nm krútiaceho momentu. Poháňané sú štandardne všetky štyri kolesá prostredníctvom automatickej prevodovky. Na nemeckom trhu si značka za výročnú edíciu pýta v porovnaní s bežným G63 o takmer 18 tisíc eur viac. Novinku bude možné objednať len do októbra 2022, no značka doposiaľ nešpecifikovala, koľko kusov vyrobí. Je možné že produkcia nebude obmedzená kusmi, ale iba spomínaným časovým horizontom pokiaľ bude dostupná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok