Energetický armagedon a tlak na vládu. Mazurek ani Kuffa na diskusiu ta3 neprišli

ta3/Patrik Guľa
26.9.2022 23:03

Riešenia energetickej krízy, školstvo, zdravotníctvo, podpora investorov či výstavba ciest. V historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove sa druhej zo série Predvolebných diskusií ta3 zúčastnilo päť z celkovo ôsmich kandidátov na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Milan Mazurek, Filip Kuffa a Patrícia Reháková na diskusiu neprišli.

Energetický armagedon a tlak na vládu. Mazurek ani Kuffa na diskusiu ta3 neprišli
ta3

Zdravý sedliacky rozum

Posledným zúčastneným uchádzačom o post predsedu PSK bol člen strany Srdce - Slovenská národná jednota Jozef Mihalčin. Podľa neho je potrebné si uvedomiť, že VÚC je druhý najvyšší orgán a jeho predstavitelia by si mali povedať dosť.

Základná vec pre život je podľa jeho slov energia, ktorá, ak nebude, zanikne život. Myslí si, že ľudia mohli v praxi všetko ovplyvňovať, keďže sa ešte pred vypuknutím konfliktu na Ukrajine vedelo, že bude problém s energiami. "Každý z nás potrebuje teplo, elektrinu a vodu. Toto nemá byť v rukách súkromného podnikateľa, ale štátu," konštatoval Mihalčin. V kolapse bude podľa neho všetko to, čo je závislé na energiách. Vládu kritizoval za to, že šetrí a nepomáha ľuďom.

Podľa Mihalčina je tiež dôležité založiť firmy, ktoré sa budú venovať poľnohospodárstvu, mliekarenstvu a živočíšnej výrobe. Upozornil však, že je nutné si dávať pozor, kto je vo vedení spoločnosti.

Posledné slová venoval kritike smerovanej k slovenským vládam od vzniku štátu, ktoré viní za drahšie energie. "Vo vláde máme ľudí, ktorí rozbili všetko, čo sa dalo," kritizoval. Mihalčin v príhovore k voličom ponúkol zdravý sedliacky rozum. "Musíme mať svoje energetické a potravinové zdroje. A s týmto sa musíme naučiť žiť," dodal na záver.

Celú diskusiu s kandidátmi na post župana Prešovského samosprávneho kraja si môžete pozrieť nižšie. 

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok