Britská vláda rozšírila svoj sankčný zoznam, reaguje tým na falošné ruské referendá

ta3 TASR
26.9.2022 17:54

Britská vláda v pondelok uvalila sankcie na 92 Rusov a ruských subjektov. Ide o reakciu na referendá o pripojení k Rusku v štyroch okupovaných ukrajinských oblastiach. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Britská vláda rozšírila svoj sankčný zoznam, reaguje tým na falošné ruské referendá
Twitter/James Cleverly

"Falošné referendá, ktoré sa konajú pod hlavňou zbrane, nemôžu byť slobodné ani spravodlivé a nikdy neuznáme ich výsledky," uviedol vo vyhlásení britský minister zahraničných vecí James Cleverly. Dodal, že sankcie budú zamerané na tých, ktorí stoja za falošnými referendami, a na jednotlivcov, ktorí podporujú ruskú vojnu na Ukrajine.

Na britskom sankčnom zozname sa ocitol Sergej Jelisejev, predseda regionálnej vlády v okupovanej Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Sú na ňom aj proruskí lídri v Doneckej, Luhanskej a Záporožskej oblasti.

Britská vláda uvalila sankcie aj na firmu IMA Consulting, ktorú označila ako "Putinovu obľúbenú PR agentúru" a na spoločnosť Goznak, ktorá má monopol na výrobu ruských štátnych dokumentov na anektovaných územiach, píše sa vo vyhlásení.

Hlasovanie v referendách v samozvaných Doneckej republike a Luhanskej republike a v častiach Záporožskej a Chersonskej oblasti sa začalo v piatok. Ich obyvatelia sa do utorka môžu rozhodnúť, či sú za alebo proti pričleneniu k Ruskej federácii.

Británia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu uvalila sankcie už na viac ako 1200 Rusov a 120 ruských subjektov, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok