Tatranská MHD i boj s medveďmi. O post primátora Vysokých Tatier má záujem päť kandidátov

ta3/Patrik Guľa
26.9.2022 19:38

V historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove sa prvej zo série Predvolebných diskusií ta3 zúčastnilo všetkých päť kandidátov na post primátora Vysokých Tatier. Diskutovali o energetickej kríze, zlej dopravnej situácii v meste, ale aj o problémoch s vysokým výskytom medveďov.

Tatranská MHD i boj s medveďmi. O post primátora Vysokých Tatier má záujem päť kandidátov
ta3

Tatranci sú šikovní ľudia

Piatym kandidátom na primátora Vysokých Tatier je miestny policajt Jozef Štefaňák. Zástupcu náčelníka mestskej polície nelákala žiadna politická strana, aj keď ho podľa jeho slov oslovilo viacero subjektov. "Chcem byť nezávislý a chcem v tom aj zotrvať," prezradil.

Jediným spôsobom riešenia energetickej krízy sú podľa neho slnečné kolektory a geotermálne vrty, v ktorých vidí veľkú budúcnosť. Plánuje zakázať výstavbu nových objektov. Zvrátiť zlú dopravnú situáciu v meste by podľa neho mohli električky, kde je podľa neho priestor pre 30-percentné navýšenie. 

Problém s výskytom medveďov chce prenechať na odborníkov. Upozornil, že nejde len o problém s medveďmi, ale s akoukoľvek tatranskou zverou, ktorú treba chrániť. Na otázku, či by podporil kúpele povedal, že najväčším problémom sú autá a zápach z nich. Tie podľa neho najviac prispievajú k znečisteniu ovzdušia. 

V závere Štefaňák vyzdvihol históriu tatranského regiónu. Opisoval Majstrovstvá sveta v lyžovaní 1970 vo Vysokých Tatrách, ktoré boli podľa neho najlepším športovým podujatím vtedajšieho Československa. "Tatranci sú šikovní ľudia. Chcem stavať na tradíciách. Spoločne to dokážeme," vyhlásil na záver.

Celú diskusiu s kandidátmi na post primátora mesta Vysoké Tatry si môžete pozrieť nižšie.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok