Obsadeným Chersonom otriasol raketový útok. Podľa okupantov ho má na svedomí Kyjev

ta3 TASR
25.9.2022 15:58

Proruské úrady v okupovanom juhoukrajinskom meste Cherson obvinili ukrajinské jednotky z raketového útoku na miestny hotel a zo zabitia dvoch ľudí vrátane bývalého poslanca. Kyjev sa k tomu bezprostredne nevyjadril. Správu uviedla agentúry AFP.

Obsadeným Chersonom otriasol raketový útok. Podľa okupantov ho má na svedomí Kyjev
Twitter/AFP News Agency

"Dnes okolo 05.30 h miestneho času ukrajinské ozbrojené sily odpálili raketu na hotel Play by Ribas v Chersone", uviedla vo vyhlásení Ruskom dosadená samospráva s tým, že podľa predbežných údajov prišli o život dvaja ľudia.

Námestník šéfa proruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti Kirill Stremousov uviedol, že medzi mŕtvymi je aj proruský bývalý ukrajinský poslanec Oleksij Žuravko. Podľa miestnych úradov sa v hoteli v čase útoku nachádzali novinári z ruských médií. AFP pripomenula, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.      

V štyroch regiónoch na východe Ukrajiny, ktoré okupujú ruské sily, sa v piatok začali referendá o pripojení k Rusku. Hlasovanie bude prebiehať až do utorka 27. septembra. Ukrajina, západní lídri a Organizácia Spojených národov odsúdili prebiehajúce referendá a označili ich za nelegitímnu predzvesť nelegálnej anexie. Cherson padol do rúk ruských jednotiek počas prvých týždňov vojny. Mesto sa nachádza v oblasti, kde ukrajinské sily spustili rozsiahlu protiofenzívu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok