Nissan plánuje ukončenie vývoju spaľovacích motorov

TA3/SZ
23.9.2022 18:30

Nissan sa najnovšie pridal k množstvu značiek, ktoré oznámili termín konca predaja spaľovacích modelov a ich vývoju na území Európy. Automobilka však vývoj klasických motorov nezastaví v plnej miere

Nissan plánuje ukončenie vývoju spaľovacích motorov
Nissan

V poslednej dobe oznámilo množstvo automobiliek prechod na čisto elektrický pohon svojich modelov najmä na území Európy. Je to z dôvodu čoraz prísnejších emisných noriem, ktoré majú za úlohu čo najviac chrániť životné prostredie. Najnovšie takúto zmenu oznámil Nissan, ktorý chce mať do roku 2030 vo svojom portfóliu až 15 nových, plne elektrických modelov. Podľa značky budú polovicu predajov tvoriť elektromobily.

Nissan Nissan

Nissan bude teda v nových modeloch využívať v čo najväčšej miere elektrifikáciu v podobe hybridom a plug-in hybridov. Značka má aktuálne v ponuke model Leaf, rôzne elektrické dodávky, a taktiež elektrickú novinku Ariya. Čoskoro sa však portfólio rozšíri o elektrifikovaný Nissan Micra a ďalšie novinky s elektrickým, alebo elektrifikovaným srdcom.

Nissan síce oznámil, že v najbližších rokoch ukončí vývoj spaľovacích motor pre hlavné trhy, medzi ktoré patrí aj Európa, no pre americký trh bude vývoj bežať aj naďalej. Značka tak stále zostane najmä pri benzínových motoroch do pick-upov na americkom trhu. U nás v Európe tak budeme svedkami čoraz častejšej a výraznejšej elektrifikácie, ktorá v najbližšej dobe výrazne zmení portfólio ponúkaných motorizácii a modelov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok