Ferrari BR20 je jedinečný kúsok odvodený od známeho modelu značky

TA3/SZ
22.9.2022 18:30

Automobilka Ferrari si svojich stálych a verných zákazníkov cení až do takej miery, že v prípade ich vlastného návrhu a nápadu na prestavbu určitého modelu, im automobilka splní takmer každé prianie. Najnovším takýmto počinom je jedinečný model BR20

Ferrari BR20 je jedinečný kúsok odvodený od známeho modelu značky
Ferrari

Ak ste chceli motor V12 a pohon všetkých štyroch kolies od Ferrari, museli ste siahnuť po GTC4Lusso, ktoré má trojdverovú karosériu shooting brake, čo znamená že zadná časť auta pripomína tvar karosérie kombi. Čo však v prípade, že by ste chceli s pohonom z GTC4Lusso klasické kupé? Stačí mať doma poriadnu zbierku áut od Ferrari a veľmi dobré vzťahy s automobilkou. V tom prípade sa značka čas od času rozhodne spraviť niektorému z verných zákazníkov radosť tým, že mu splní takmer do bodky každé jedno jeho prianie.

Ferrari Ferrari

Ako býva zvykom, mená majiteľov a finálne sumy za jedinečné projekty sú držané z pochopiteľných dôvodov v tajnosti. Tentokrát však išlo o náročného klienta, pretože ako základ pre svoj projekt si zvolil spomínané GTC4Lusso. Prestavbou prešla kompletne celá karoséria, ktorá tvarom mierne pripomína model 812 SuperFast, a to najmä v zadnej časti a klesajúcej línii strechy.

Každý takýto jedinečný model musí prejsť dlhým vývojom. Jednak z dôvodu správneho fungovania všetkých technických riešení, ale aj kvôli zdĺhavemú a náročnému tvarovaniu novej, jedinečnej karosérie do finálnej podoby. Automobilka konkrétne špecifikácie motoru nezverejnila, no dá sa predpokladať podobnosť, alebo úplná totožnosť s agregátom z GTC4Lusso. V tom prípade by sa jednalo o atmosférický dvanásť valec s objemom 6.3 litra a výkonom 690 konských síl, ktorým sekunduje krútiaci moment o sile 700Nm.

Sila motora je prenášaná na obe nápravy pomocou patentovaného pohonu všetkých kolies 4RM Evo prostredníctvom sedemstupňovej automatickej dvojspojkovej prevodovky. GTC4Lusso, na ktorého základoch tento projekt stojí disponuje aj riadením zadných kolies 4RM-S.

Tvarmi je nový počin tak špecifický a prepracovaný do posledného detailu, že opísať slovami ho je takmer nemožné. Čo však z dizajnu vyčnieva sú 20 palcové disky kolies, ktoré pri bližšom pohľade pôsobia, akoby boli vyfrézované z jedného bloku hliníka. Zadné koncové svetlá tvarom pripomínajú tie z modelu 812 SuperFast, z ktorého su pravdepodobne prebraté. Predok auta pôsobí veľmi športovo a elegantne zároveň. Predná, rozmerná maska chladiča a dlhá predná kapota podčiarkujú športovú eleganciu.

Ferrari Ferrari

Interiér auta je odetý do hnedej kože a je takmer rovnaký s interiérom GTC4Lusso. Jediným rozdielom je použitie odkladacieho priestoru namiesto zadných sedačiek. Vnútro auta mierne odhaľuje pôvod majiteľa, pretože volant sa nachádza vľavo. Tým môžme vylúčiť krajiny ako Veľká Británia či Japonsko. To, či si majiteľ bude robiť radosť jeho používaním, alebo odložením v zbierke v garáži je na teraz otázne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok