Ukrajina postupuje v oslobodzovacom ťažení, Rusov vytlačili z ďalších oblastí na východe krajiny

ta3 ČTK
19.9.2022 19:23

Postup ukrajinskej armády na východe krajiny pokračuje. V Charkovskej, Doneckej a Luhanskej oblasti podľa miestnej správy aj ukrajinských médií vytlačila ruské sily z niekoľkých ďalších obcí, informovala dnes agentúra DPA.

Kyjevské médiá oznámili oslobodenie dediny Jarova na ľavom brehu Severného Donca, úrady doteraz túto správu nepotvrdili. Rieku sa ukrajinským jednotkám zrejme podarilo prekročiť aj pri obci Bilohorivka v Luhanskej oblasti, pričom sama obec je podľa oblastného šéfa Serhija Hajdaja rovnako v držbe ukrajinských síl.

Šéf doneckých separatistov Denis Pušilin v ruskej televízii hovoril o odrazení ukrajinského útoku na mesto Kreminna neďaleko Severodonecku, ktoré je od apríla pod ruskou kontrolou. Ruské vedenie na začiatku leta ohlásilo úplné dobytie Luhanskej oblasti.

Už skôr sa objavili videozáznamy úspešného postupu ukrajinských jednotiek na ľavom brehu rieky Oskil pri mestách Kupjansk a Borova v Charkovskej oblasti. Znamenalo by to, že ukrajinská armáda pokračuje vo svojom ťažení zo začiatku septembra, pri ktorom dobyla prakticky celú oblasť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok