V politike: Ľudí už unavujú neustále hádky poslancov. Pre mňa je Matovič generátor konfliktov, povedal Krúpa

ta3
18.9.2022 12:16

Politická kríza pokračuje aj po výmene ministrov. Naplno sa prejavila v parlamente. Poslanci Národnej rady SR nedokázali ani na dva pokusy otvoriť riadnu schôdzu. Vládna koalícia na to nemala dosť hlasov. V relácii V politike sa stretli Milan Vetrák z OĽaNO, Peter Pčolinský zo Sme rodina, Juraj Krúpa z SaS a Denisa Saková zo strany Hlas-SD.

"Nebol som prekvapený, že sa parlamentná schôdza neotvorila. Je však na zváženie, prečo sa niektorí poslanci nedostavili na hlasovanie a prečo niektorí neprišli do práce vôbec," uviedol Peter Pčolinský zo strany Sme rodina.

Milan Vetrák (OĽANO) k téme zablokovaného parlamentu uviedol: "Bol som v práci, len som nebol na hlasovaní. Moji kolegovia boli takisto v parlamente, ale neboli v sále. Aj keby sme boli v pléne, nebolo by dosť hlasov,“ povedal.

Pčolinský tvrdí, že sa rozhodli neotvárať v piatok schôdzu parlamentu preto, lebo by nemali dostatok hlasov. Podľa neho by opozícia hlasovala za otvorenie schôdze až budúci týždeň.

Neustále obviňovanie

Juraj Krúpa taktiež ospravedlnil neúčasť strany SaS na rokovaní tým, že ich stranu nikto neoslovil. Plán rokovania Národnej rady bol známy už dva týždne a má 140 bodov, čim dosiahol rekord. "Vznikom menšinovej vlády sa situácia zásadne zmenila. Mali sme už dva týždne informácie, že bol znamý plán Národnej rady so 140 bodmi. Nikto neoslovil SaSku," uviedol. Je podľa neho rozdiel, keď oslovíte niekoho v dostatočnom predstihu pre prerokovanie takého množstva bodov, ako keď niekoho oslovíte desať minút pred začatím.

"Nie je pravda, že sme nerokovali s SaS aj individuálne. Premiér nebol jediný prekvapený, aké signály SaS vysielali. My sme tie body nastavovali tak, ako sa dohodol Sulík s Matovičom," vyhlásil Vetrák z OĽaNO.

"Ak dôjde k odvolávaniu Igora Matoviča, poslanci Hlasu za to dvihnú ruky," povedala Denisa Saková zo strany Hlas-SD. Podľa nej je málo pravdepodobné, že sa po odvolaní Matoviča vráti SaS do vlády.

"Pre mňa je Igor Matovič generátor konfliktov. Hocičo niekto povie je z toho bublinka, príspevok na Facebooku, obvinenie. O dva týždne sa zabudne na 500-eurovky a príde niečo iné," Krúpa tak reagoval na to, že predseda OĽaNO obvinil expremiéra a šéfa strany Hlas-SD Petra Pellegriniho z podplácania. 

Sme rodina nebude mať dôvod ostávať v koalícii, ktorá nebude schopná prijímať riešenia energetickej krízy a inflácie, povedal Pčolinský. Sme rodina chce predložiť návrh zákona o zastropovaní cien energií a pre hnutie bude kľúčové, ako sa k tomu parlament postaví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok