Karlmann King je SUV s poriadnou dávkou exkluzivity a cenovkou dva milióny

TA3/SZ
16.9.2022 18:30

Výkonné a luxusné SUV ako zo sci-fi filmu? Pre firmu Karlmann žiaden problém. Teda ak máte v peňaženke zbytočných pár miliónov

Karlmann King je SUV s poriadnou dávkou exkluzivity a cenovkou dva milióny
Karlmann

Karlmann King stavia na základe známeho Fordu F550, ktorý poskytol pre tento unikátny projekt podvozok. Každý z finálnych dvanástich kusov je jedinečný a upravený presne podľa predstáv zákazníka. Jeho pohon zabezpečuje desaťvalcový motor o objeme 6.8 litra s maximálnym výkonom 400 konských síl. Motor taktiež pochádza od firmy Ford a maximálna rýchlosť auta je obmedzená na 140 km/h. Možno si poviete, že na daný výkon vcelku malá hodnota, no treba brať do úvahy aj hmotnosť vyše 6 ton, ktorú nie je až tak problém rozbehnúť s daným výkonom, ale zastaviť.

Exteriér má svojský dizajn plný hranatých tvarov, ktoré prevládajú aj v luxusnom interiéri. Ten je plný vychytávok, ako napríklad kávovar, televízor, chladnička, alebo Playstation. Ochranu posádky zabezpečuje nepriestreľná karoséria. Koľko však stojí takýto luxus? Karlmann si za plne vybavené vozidlo pýta sumu okolo troch miliónov eur. Všetko však závisí na želaniach zákazníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok