Dokáže Dacia Duster poraziť v šprinte Audi RSQ8? Odpoveď nie je taká ľahká, ako sa môže zdať

TA3/SZ
16.9.2022 11:00

Ako dopadne porovnanie dvoch diametrálne výkonovo aj cenovo odlišných áut v šprinte do zablateného kopca? Poďme sa na to pozrieť

Dokáže Dacia Duster poraziť v šprinte Audi RSQ8? Odpoveď nie je taká ľahká, ako sa môže zdať
Car Wow

Anglický YouTube kanál Carwow je preslávený najmä vďaka porovnávaniu rôznych áut v šprinte. Najnovšie si pre porovnanie vybrali vcelku netradičnú kombináciu áut, ktorú postavili pod zaplatený kopec a zisťovali, ktoré auto bude na vrchole ako prvé. Na tento test poslúžila Audi RSQ8 s výkonom 600 koní, pohonom všetkých kolies Quattro a hmotnosťou približne 2300 kilogramov. Športová Q8 zrýchli z 0-100 km/h v ideálnych podmienkach za 3.6 sekundy. Cenovka za toto SUV štartuje niekde na sume 132 tisíc eur.

Car Wow Car Wow

Proti Audi sa na štart postavila Dacia Duster s výkonom 115 koní, pohonom všetkých štyroch kolies a hmotnosťou 1400 kilogramov. Cenovka dusteru začína na sume 11 tisíc eur. Ak by boli tieto dve autá porovnávané na asfalte, víťaz by bol jasný. Ak však tieto dve autá postavíte proti sebe v šprinte do zablateného kopca, víťaz už tak ľahko odhadnuteľný nie je. Dokáže teda dostupná Dacia aspoň trochu konkurovať drahým športovým SUV a dokáže s nimi držať krok v zablatenom kopci? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok