Útočník v Londýne bodol dvoch policajtov. So zraneniami ich previezli do nemocnice

TA3 TASR
16.9.2022 10:39

Dvaja policajti utrpeli v piatok v Londýne bodné zranenia a boli prevezení do nemocnice. Podozrivého polícia spacifikovala paralyzérom a zadržala a takisto bol hospitalizovaný. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Metropolitnú políciu.

Polícia dodala, že "vyšetrovanie okolností incidentu stále prebieha". Útok však podľa policajných zdrojov nesúvisí s terorizmom. Agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu píše, že útok sa odohral v okolí Leicesterského námestia približne o 06.00 h (07.00 h SELČ). Útočník bol zadržaný pre podozrenia zo spáchania závažnej ujmy na zdraví a napadnutie pracovníka polície. Starosta Londýna Sadiq Khan nazval tento čin "úplne desivým".

K útoku na príslušníkov polície došlo v čase, keď v centre britskej metropoly prebieha rozsiahla bezpečnostná operácia v súvislosti s pondelkovým pohrebom kráľovnej Alžbety II. V piatok večer sa uskutoční vigília pri Alžbetinej rakve za účasti jej štyroch detí vrátane nového kráľa Karola III. Rakvu v stredu večer previezli do Westminsterskej sály, najstaršej časti sídla britského parlamentu, kde zosnulej panovníčke vyjadrujú poslednú úctu tisíce ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok