Život Harryho na fotografiách. Oslavuje 38. narodeniny, pozvanie Alžbety II. krátko pred jej smrťou odmietol

ta3/NF Daily Mail
15.9.2022 20:00

Princ Harry, mladší syn kráľa Veľkej Británie Karola III., vo štvrtok 15. septembra oslavuje svoje 38. narodeniny. Bohužiaľ, nesú sa v smutnej atmosfére pripravovaného pohrebu jeho starej mamy a zosnulej kráľovnej Alžbety II. Pripomeňme si jeho cestu princa až po sobáš s americkou herečkou Meghan Markle a následný odchod z kráľovskej rodiny fotografiami.

princ Harry 1140 px
TASR/AP

Namiesto toho, aby sa princ Harry vrátil do USA a bol so svojimi deťmi Archiem a Lilibet, momentálne zostáva so svojou manželkou Meghan vo Veľkej Británii, kde smútia za kráľovnou. Zatiaľ nie je známe, či sa pár pokúsi nejakým spôsobom osláviť tento sviatok s princom Williamom a jeho manželkou Kate Middletonovou, alebo jeho otcom kráľom Karolom III.

Nový princ a princezná z Walesu majú vo štvrtok cestovať do Norfolku, aby sa zúčastnili verejnej pocty kráľovnej Alžbete II. Kráľ sa nachádza vo svojom sídle Highgrove v Gloucestershire.

Kráľovský expert Eric Schiffer v rozhovore pre The Daily Star povedal, že princa Harryho bude v deň jeho narodenín určite mrzieť mnoho rozhodnutí, ktoré učinil v posledných rokoch. "Harryho narodeniny pravdepodobne vyvolajú bolesť zo smrti jeho matky. Prinúti ho to prehodnotiť veci, ktoré by si možno prial, aby prekonal so svojou starou mamou, vrátane rozhodnutí, ktoré učinil s Meghan."

Schiffer tiež poukázal na predchádzajúce tvrdenia expertky Katie Nichollovej v GB News o princovi Harrym a jeho manželke Meghan, ktorí odmietli pozvanie od kráľovnej, aby s ňou strávili nejaký čas v Balmoral, len niekoľko týždňov pred jej smrťou. "Toto budú obzvlášť smutné narodeniny pre Harryho, ktorého bude prenasledovať skutočnosť, že bol pozvaný stráviť čas s kráľovnou na zámku Balmoral len niekoľko dní pred jej smrťou, no odmietol to."

Megxit

V roku 2020 ohlásil prince Harry spolu s manželkou Meghan odchod z kráľovsej rodiny. Dialo sa to v dobe, keď Británia tiež ohlásila svoj odchod z EÚ, preto britské médiá prišli so slovnou hračkou Megxit. Ešte väčšie kontroverzie vyvolal exkluzívny rozhovor vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu pre CBS s Oprah, kde si nedávali servítku pred ústa.

Harry vysvetlil, že dôvody odchodu z kráľovskej rodiny boli kvôli „nedostatku podpory a pochopenia“. Počas rozhovoru priznal, že aj keď „Spojené kráľovstvo je jeho domovom“, musel chrániť svoju rodinu, pretože „videl, kam to smeruje“, čo mohlo byť odkazom na prenasledovanie médiami a tragickú smrť jeho matky princeznej Diany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok