Princ Harry vydal prvé vyhlásenie od smrti kráľovnej. Ocenil v ňom jej pôvab a dôstojnosť

TA3 TASR
12.9.2022 13:00

Britský princ Harry zverejnil v pondelok prvé oficiálne vyhlásenie od smrti svojej starej mamy Alžbety II. Ocenil v ňom "pôvab a dôstojnosť" zosnulej kráľovnej, ktorú podľa neho mnohí považovali za akýsi "kompas" v súčasnom svete.

Princ Harry vydal prvé vyhlásenie od smrti kráľovnej. Ocenil v ňom jej pôvab a dôstojnosť
TASR/AP

Takéto osobné vyhlásenie zverejnil princ na webstránke charitatívnej organizácie Archewell, ktorú založil spoločne so svojou manželkou Meghan. Uviedol v ňom tiež, že si vážil spoločné chvíle, ktoré so svojou starou mamou zažíval od svojho ranného detstva.

Harry sa so svojou manželkou v sobotu stretol pred Windsorským hradom so svojím bratom, princom Williamom a jeho manželkou Catherine, aby si spoločne pozreli kvety a dary, ktoré tam Briti priniesli na znak úcty zosnulej kráľovnej Alžbety II.

Spoločné zábery oboch bratov, ktorí mali v posledných rokoch komplikovaný vzťah, dominoval titulným stránkam britskej tlače, ktorá v sprievodných článkoch naznačovala, že medzi bratmi mohlo dôjsť k zmiereniu.

William a Harry vedú veľmi odlišné životy. Zatiaľ čo Harry s manželkou Meghan sa v roku 2020 vzdali svojich kráľovských povinností a presťahovali sa do Spojených štátov, kde často čelia nie vždy pozitívnemu mediálneho záujmu, princ William sa stal po smrti Alžbety II. následníkom britského trónu a jeho otec, kráľ Karol III., mu udelil titul princ z Walesu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok