Ukrajinské vojská zaútočili na vlastné územie, Ruskom obsadený Melitopoľ zasiahla explózia

TA3 ČTK
8.9.2022 10:46

Ukrajinské sily vyhodili v Ruskom obsadenom juhoukrajinskom meste Melitopoľ do povetria štáb proruského politického hnutia, kde sa pripravovalo referendum o pripojení regiónu k Rusku. Podľa agentúry Interfax o tom informoval člen okupačnej správy Záporožskej oblasti Vladimir Rogov, explóziu v sídle proruského hnutia potvrdil aj starosta mesta Ivan Fedorov, ktorý je lojálny voči Kyjevu.

Ukrajinské vojská zaútočili na vlastné územie, Ruskom obsadený Melitopoľ zasiahla explózia
Twitter/Ukrainska Pravda in English

"Sme zas o jeden krok ďalej od pseudoreferenda. Výbuch v Melitopole rovná sa mínus jeden štáb Jednotného Ruska (ruskej vládnej strany, pozn. ČTK),napísal Fedorov na sociálnej sieti Telegram.

Explózia v melitopoľskom centre hnutia s názvom Sme spolu s Ruskom sa odohrala v stredu večer. Na fungovanie tohto hnutia, ktoré vzniklo po tom, čo Rusko ovládlo Melitopoľ a ďalšie ukrajinské územia, dohliada ruská vládna strana Jednotné Rusko.

Ukrajina označuje hlasovanie, ktoré Rusko pripravuje v ovládnutých ukrajinských oblastiach, za pseudoreferenda. V roku 2014 Moskva ospravedlnila výsledkom referenda pripojenie polostrova Krym k Rusku. Podľa Kyjeva a Západu ale bolo toto hlasovanie zmanipulované Moskvou.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok