Víťazom sedemnástej etapy Vuelty sa stal Uran, červený dres si udržal Evenepoel

TA3 TASR
7.9.2022 17:33

Víťazom stredajšej 17. etapy pretekov Vuelta a Espaňa sa stal kolumbijský cyklista Rigoberto Uran z tímu EF Education-EasyPost. Červený dres celkového lídra si bez problémov udržal Belgičan Remco Evenepoel z tímu Quick-Step Alpha Vinyl.

Tridsaťpäťročný veterán Uran si pripísal prvý triumf na Vuelte a celkovo štvrtý na grandtourových pretekoch. Dvakrát už dokázal zvíťaziť na Gire a raz i na Tour de France. Druhý skončil po 162,3 km z Araceny do Monasteria de Tentudia Francúz Quentin Pacher z Groupama-FDJ. Tretiu priečku obsadil Španiel Jesus Herrada z Cofidisu s mankom dvoch sekúnd. Etapu poznačila informácia o odstúpení druhého muža celkového poradia Primoža Rogliča. Slovinec z tímu Jumbo-Visma v utorok spadol v záverečnom stúpaní 16. etapy a neobháji tak titul na podujatí.

Trať mala prevažne rovinatý charakter, výnimkou bol úplný záver. Cieľ bol na vrchole druhej kategórie. Záverečné stúpanie malo 9,4 km s priemerným sklonom 5,2 %. Kandidáti na celkové prvenstvo nechali bojovať o víťazstvo v etape únik, Evenepoel prišiel do cieľa na 14. priečke s mankom 5:11 min.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok