Mená nových ministrov stále nie sú známe. Členovia kabinetu o nich pred rokovaním vlády nehovorili

TA3 TASR
7.9.2022 10:53

Mená nových ministrov na uvoľnené posty po odchode SaS z vlády stále nie sú známe. Členovia kabinetu o nich pred stredajším rokovaním vlády nehovorili. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) zopakoval požiadavky Sme rodina na zabezpečenie pomoci v čase energetickej krízy. Čo sa týka rokovaní v koalícii, informovať o výsledkoch budú podľa jeho slov lídri.

Rokovanie vlády prerušili. Zasadá koaličná rada
TASR/Martin Baumann

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) skonštatoval, že ukončenie jeho pôsobenia vo funkcii ministra závisí od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktorý musí navrhnúť nových šéfov rezortov a následne od prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Meno svojho možného nástupcu zatiaľ nepozná, nechcel komentovať úvahy o niektorých menách. "Nebudem to komentovať. Zachovajme si aj v tejto vypätej situácie nejakú kultúru. Nechajme to na OĽANO, nech sa rozhodne," povedal s tým, že k nástupcovi sa vyjadrí po tom, ako bude známy.

Štátny tajomník rezortu spravodlivosti Ondrej Dostál (SaS) rovnako nepozná mená nových možných ministrov. Podčiarkol, že pozícia štátneho tajomníka je politickou pozíciou a obsadzuje sa na základe politickej nominácie. "Som politický nominant SaS. Keď SaS bude v opozícii, nemôžem byť štátnym tajomníkom," reagoval na otázku, či by ostal vo funkcii, ak by si sadol s novým ministrom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok