Obhajca titulu Real zvíťazil na pôde Celticu, Paríž Saint-Germain zdolal Juventus

TA3 TASR
6.9.2022 23:17

Obhajca titulu Real Madrid vstúpil do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov výhrou na pôde škótskeho Celticu Glasgow 3:0. O triumfe v utorňajšom stretnutí 1. kola F-skupiny rozhodol až v druhom polčase, keď sa presadili Vinicius Junior, Luka Modrič a Eden Hazard. V šlágri H-skupiny medzi Parížom Saint-Germain a Juventusom Turín sa tešili domáci, ktorí zvíťazili 2:1 po dvoch presných zásahoch Kyliana Mbappeho.

Obhajca titulu Real zvíťazil na pôde Celticu, Paríž Saint-Germain zdolal Juventus
Twitter/Toque Sports

Madridčania prišli v prvom dejstve o Karima Benzemu, ten si vypýtal striedanie v 30. minúte a podľa agentúry AP utrpel zranenie kolena. Francúzsky útočník bol najlepší strelec predchádzajúceho ročníka Ligy majstrov aj La Ligy. "Biely balet" sa dostal do tempa po zmene strán, keď v rýchlom slede skórovali Vinicius Junior aj Modrič a na konečných 3:0 upravil v 77. minúte E. Hazard, ktorý vystriedal práve Benzemu.

Parížania sa ujali vedenia bleskovo, keď Mbappe premenil "oblúčik", ktorý mu poslal Neymar. Ten istý hráč upravil o necelých dvadsať minút na 2:0. Hostia znížili po rohovom kope, keď sa hlavičkou presadil Weston McKennie. V druhom zápase H-skupiny si Benfica Lisabon poradila s Maccabi Haifa 2:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok