Dinamo Záhreb prekvapilo Chelsea, Dortmund zdolal Vavrovu Kodaň

TA3 TASR
6.9.2022 22:02

Futbalisti Dinama Záhreb sa na úvod skupinovej fázy Ligy majstrov postarali o prekvapenie. V utorňajšom domácom zápase 1. kola E-skupiny zdolali FC Chelsea 1:0. O jediný gól stretnutia sa v 13. minúte zaslúžil Mislav Oršič. V dueli G-skupiny si Borussia Dortmund poradila s FC Kodaň jednoznačne 3:0. Za hostí odohral celý zápas slovenský obranca Denis Vavro.

Dinamo Záhreb prekvapilo Chelsea, Dortmund zdolal Vavrovu Kodaň
Twitter/UEFA Champions League

Akcia, z ktorej padol jediný gól stretnutia v chorvátskej metropole, sa začala v šestnástke domácich. Pas z pokutového územia poslal Oršičovi hlavičkou do behu Bruno Petkovič. Útočník následne prešiel s loptu viac ako polovicu ihriska a oblúčikom k pravej žrdi prekonal vybiehajúceho Kepu Arrizabalagu, ktorý dostal v bránke prednosť pred Edouardom Mendym.  

Po prestávke mali jednoznačne navrch hostia, svojho súpera pustili len k jednej väčšej šanci. Nedarilo sa im však presadiť sa v malom vápne, kde smerovalo mnoho centrov z pravej strany. Aj v závere boli hráči Chelsea údernejší, no Dinamo podržal brankár Dominik Livakovič.

Jednoznačnejší priebeh malo stretnutie v Dortmunde. Domáci sa dostali do vedenia po dvoch vydarených kombináciách v priebehu siedmich minút - najprv sa presadil Marco Reus, na ktorého nadviazal Raphael Guerreiro. Na konečných 3:0 upravil v závere Jude Bellingham po tom, ako Borussia prekazila rozohrávku Kodane. Tá mohla znížiť v 89. minúte, gól však neplatil po prešetrení systémom VAR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok