Škoda predstavila nové logo a koncept elektrického SUV, do elektromobility naleje miliardy

TA3 Škoda Auto
30.8.2022 20:23

Škoda Auto predstavila novú identitu značky, ktorá zahŕňa nový dizajnový jazyk, nové logo a veľkú zmenu firemnej identity. Taktiež informovala aj o rozšírení svojej elektrickej ofenzívy. Do roku 2026 plánuje na trh uviesť tri elektrické modely a neskôr aj ďalšie.

Škoda predstavila nové logo a koncept elektrického SUV, do elektromobility naleje miliardy
Škoda Auto

V utorok predstavený sedemmiestny koncept VISION 7S je prvým vozidlom značky Škoda s matnou farbou karosérie, uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti Škoda Auto. Batéria s kapacitou 89 kWh zas umožňuje dojazd viac ako 600 km v režime WLTP.

Koncept by verejnosť mal zaujať aj prednou časťou s maskou Tech-Deck Face, novou grafikou svetiel v tvare písmena T a plochou líniou strechy zabezpečujúcou nižšiu spotrebu.

Klaus Zellmer, predseda predstavenstva spoločnosti, prezradil, že prostredníctvom štúdie VISION 7S automobilka ponúka konkrétny pohľad na celkom nový model auta, ktorým rozšíri produktové portfólio aj zákaznícku základňu. 

"Ešte intenzívnejšie sa tak pripravujeme na desaťročie transformácie. V najbližších piatich rokoch investujeme do elektromobility celkovo 5,6 miliardy eur, ďalších 700 miliónov eur do digitalizácie a tým pádom aj do budúcej životaschopnosti spoločnosti Škoda Auto a do pracovných miest,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok