Bentley odhalilo ďalšiu špecialitu pod divíziou Mulliner

TA3/SZ
28.8.2022 11:00

Bentley predstavilo na výstave Monterey Car Week další exkluzívny model pod divíziou Mulliner. Dostal názov Batur a má byť rozlúčkou s motorom V12

Bentley odhalilo ďalšiu špecialitu pod divíziou Mulliner
Bentley

Bentley pomocou novinky Batur predstavuje svoj osviežený dizajnový jazyk, ktorý bude používať prvky z minulosti v nových čistejších formách. Taktiež má formovať nové elektrické vozidlá značky. Meno Batur je odvodené od kráterového jazera na území Indonézie, ktoré špecifikuje exkluzivitu auta. V tomto prípade má zákazník takmer neobmedzené možnosti individualizácie zahŕňajúce či už rôzne farby, alebo materiály, medzi ktorými nájdeme dokonca aj zlato.

Každý kus z 18 kusovej limitovanej série už pozná svojho majiteľa, ktorý sa môže tešiť z motoru V12 s výkonom 740 konských síl a 1000 Nm krútiaceho momentu. Samozrejmosťou je automatická prevodovka či pohon zadnej nápravy a samosvorný diferenciál. To, ze ide doslova o umelecké dielo podčiarkujú slová šéf dizajnéra značky, ktorý sa o Bature vyjadril, že ,,dizajn moderného Bentley by mal byť vždy silný, inšpiratívny a harmonický. Forma musí byť silná a svalnatá, pričom musí zostať pôvabná. Musí existovať elegantná splývavosť a svalnatosť. Termín, ktorý používame, je „postoj odpočívajúcej šelmy“. Predstavte si leva alebo tigra ležiaceho nízko v útočnej pozícii vo vysokej tráve. Tento mohutný tvar, s maximálnou silou v pokoji, ktorý vyzerá rýchlo, aj keď stojí je jedným z tých, ktoré poháňajú našu novú interpretáciu vozidla Bentley”.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok