Na stanici v Čaplyne malo padnúť vyše 200 ukrajinských vojakov, hovorí Rusko

TA3 TASR
25.8.2022 14:14

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že pri stredajšom raketového útoku na železničnú stanicu na stredovýchode Ukrajiny zahynuli ukrajinskí vojaci.

Na stanici v Čaplyne malo padnúť vyše 200 ukrajinských vojakov, hovorí Rusko
Twitter/UKR Embassy in CZE

"V dôsledku priameho zásahu vojenského vlaku raketou Iskander na železničnej stanici v obci Čaplyne v Dnepropetrovskej oblasti bolo zničených vyše 200 príslušníkov zálohy ukrajinských ozbrojených síl a desať kusov vojenskej techniky," uviedol ruský rezort na pravidelnej tlačovej konferencii. Podľa ministerstva bol spomínaný vlak "na ceste do bojových zón" v Donbase. Kyjev tvrdí, že pri stredajšom útoku na železničnú stanicu zahynulo 25 ľudí – vrátane dvoch detí – a 31 ďalších osôb utrpelo zranenia.

Európska únia odsúdila tento, ako ho nazvala, "ohavný útok" na civilistov, ku ktorému prišlo v deň, keď si Ukrajina pripomínala Deň nezávislosti a zároveň aj uplynutie šiestich mesiacov od začiatku ruskej vojenskej invázie.

Útok v Čaplyne odsúdil vo štvrtok aj americký minister zahraničných vecí  Antony Blinken. "Ruský raketový útok na železničnú stanicu plnú civilistov na Ukrajine je typickou ukážkou (vojnového) zverstva. Budeme... sa usilovať o vyvodenie zodpovednosť voči ruským predstaviteľom," uviedol Blinken na Twitteri.

Počas vojny s Ruskom sú ukrajinské železnice dôležité pri evakuácii obyvateľov z veľkých častí krajiny. V apríli pri raketovom útoku na železničnú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny zahynulo najmenej 57 civilistov, keď čakali na prepravu do bezpečia. Rusko popiera tvrdenia, že počas tzv. špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine útočí na civilistov, pripomína Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok