Počet obetí ruského útoku na železničnú stanicu stúpol na 25, sú medzi nimi dve deti

TA3 TASR
25.8.2022 11:03

Počet obetí stredajšieho ruského raketového útoku na železničnú stanicu na stredovýchode Ukrajiny stúpol na najmenej 25 mŕtvych. Pri ostreľovaní obytnej oblasti a železničných objektov v obci Čaplyne v Dnepropetrovskej oblasti prišli o život aj dve deti, oznámil vo štvrtok zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Počet obetí ruského útoku na železničnú stanicu stúpol na 25, sú medzi nimi dve deti
Twitter/NEXTA

Zranenia utrpelo ďalších 31 ľudí, doplnil Tymošenko prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram s tým, že záchranné a pátracie operácie na mieste útoku sa už skončili. Tieto údaje nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť, pripomenula DPA. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovoril v stredu večer ešte o 22 zabitých vrátane piatich ľudí, ktorých telá našli v zhorenom vozidle.

"Čaplyne je dnes našou bolesťou," povedal Zelenskyj v príhovore v stredu večer, v závere dňa, počas ktorého si Ukrajina pripomenula 31. výročie nezávislosti od Sovietskeho zväzu i šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie.

Počas vojny s Ruskom sú ukrajinské železnice dôležité pri evakuácii obyvateľov z veľkých častí krajiny. V apríli pri raketovom útoku na železničnú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny zahynulo najmenej 57 civilistov, keď čakali na prepravu do bezpečia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok